SEGRE

POLÍTICA

El BOE publica el cessament de Moix, que obre el procés per a la seua substitució

La designació del seu relleu acabarà abans d’un mes

El BOE publica el cessament de Moix, que obre el procés per a la seua substitució

El BOE publica el cessament de Moix, que obre el procés per a la seua substitucióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dissabte el cessament de Manuel Moix com a cap de la Fiscalia Anticorrupció després de la seua dimissió dijous passat, un tràmit amb què s’obre el procés per a la designació del seu successor i que segons fonts fiscals difícilment acabarà abans d’un mes.

"Vinc en disposar el cessament, acceptant la renúncia voluntària del senyor Manuel Moix Blázquez com a fiscal en cap de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada. A partir de la data de cessament es determinarà la seua adscripció de conformitat amb el disposat a l’article 41 de l’esmentat Estatut Orgànic (del Ministeri Fiscal)", resa el Reial Decret 573/2017 de 2 de juny pel qual es disposa el cessament.

Va ser divendres quan el Consell de Ministres va aprovar el cessament de Moix com a fiscal en cap Anticorrupció després de la dimissió irrevocable que va presentar dijous al fiscal general de l’Estat, arran de fer-se pública la seua participació en una societat familiar establerta a Panamà.

Després de la seua renúncia, Manuel Moix tornarà al Tribunal Suprem, d’on va sortir quan va ser nomenat, i serà la tinenta fiscal Anticorrupció, Belén Suárez, la que assumeixi les seues funcions de forma provisional fins que el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, anomeni a un substitut.

La publicació aquest dissabte en el BOE obre el procés per a la substitució de Moix que, segons fonts fiscals consultades per Efe, s’allargarà almenys durant un mes.

Així, el primer que haurà de fer el fiscal general de l’Estat serà obrir la convocatòria per a la presentació de candidatures, concedint entorn de quinze dies per presentar-se els qui ho desitgin, ja que han d’acompanyar la seua candidatura amb un projecte de treball.

Una vegada tancada aquella fase, Maza fixarà data per reunir i escoltar al Consell Fiscal, i a continuació farà la seua proposta de nomenament al Govern.

El propi Maça va dir dijous als mitjans que convocarà la plaça que elegirà "en el més breu temps possible" al relleu de Moix.

Juntament amb Moix van aspirar en el seu dia al lloc de cap Anticorrupció la mateixa Belén Suárez, Antonio Romeral, María Teresa Gálvez, Carlos Alba i Alejandro Luzón, i és previsible que ho facin de nou.

tracking