SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

El Superior de Justícia imputa l’exconseller Gordó pel cas del 3%

Pascal li demana que faci un “pas al costat” i Esquerra, la dimissió com a diputat

El diputat del PDeCAT i exconseller de Justícia, Germà Gordó.

El diputat del PDeCAT i exconseller de Justícia, Germà Gordó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anunciar ahir que investigarà el diputat de JxSí i exconseller de Justícia Germà Gordó pels presumptes delictes de tràfic d’influències, prevaricació, malversació de fons públic i altres assumptes vinculats al cas del 3%. Després de conèixer-se la interlocutòria, Gordó, natural de la Pobla, va defensar la seua innocència i va anunciar que deixarà de presidir la comissió de Justícia del Parlament. Sospesa deixar el PDeCAT i seguir al Parlament com a diputat no adscrit.

Segons assenyala la interlocutòria que ha fet pública el TSJC, s’admet la petició del jutge del Vendrell perquè aporta com a nous indicis les declaracions de diversos empresaris i les de dos testimonis protegits. En aquest sentit, els empresaris confirmen que, a les agendes, es referien a Gordó, en aquell temps secretari del Govern (2010-2012), amb un àlies. Presumptament, l’exconseller requeria empreses que optaven a concursos públics a realitzar “abundants donacions a dos fundacions estretament vinculades a CDC, en concret, les fundacions Catdem i Fòrum Barcelona”.

Gordó sospesa deixar el PDeCAT i seguir al Parlament com a diputat no adscrit

Així, hauria aconseguit que Constructora Pirenaica donés 100.000 euros a les dos fundacions el 2012 a canvi de l’adjudicació pel Consorci d’Educació de Barcelona i del contracte d’obres de manteniment de diversos edificis escolars públics, que ascendien a 4,7 milions d’euros.

Per la seua banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va demanar a Gordó, que faci “un pas al costat” recordant Artur Mas, malgrat que el partit va avalar oficialment que l’exconseller conservi l’escó. Per la seua banda, els diputats d’ERC al Congrés Gabriel Rufián i Joan Tardà van demanar que renunciï a l’escó.

Des de Catalunya Sí que es Pot, el portaveu Joan Coscubiela va exigir a Gordó i al PDeCAT que assumeixin responsabilitats “urgentment”. Paral·lelament, el Parlament estudia diverses fórmules perquè els diputats investigats per la Justícia siguin suspesos del càrrec.

tracking