SEGRE

POLÍTICA

La Comissió de Venècia respon a Puigdemont que el referèndum s’ha de pactar

"Pren nota" de la intenció del Parlament

La Comissió de Venècia respon a Puigdemont que el referèndum s’ha de pactar

La Comissió de Venècia respon a Puigdemont que el referèndum s’ha de pactarEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Venècia, òrgan assessor del Consell d’Europa, ha remès una carta al president, Carles Puigdemont, en la qual li diu que qualsevol referèndum hauria de "dur-se a terme d’acord amb les autoritats espanyoles".

La carta, avançada aquest dissabte per alguns rotatius, és la resposta del president de la Comissió de Venècia, Gianni Buquicchio, a la qual el president li va remetre el 29 de maig en la que l’informava de la voluntat del Govern de celebrar un referèndum acordat amb l’Executiu del PP i de comptar amb la col·laboració d’aquest organisme.

La missiva, de només dos paràgrafs, subratlla que la Comissió de Venècia, organisme amb seu a Estrasburg, "ha emfatitzat consistentment la necessitat que qualsevol referèndum es dugui a terme en ple compliment amb la Constitució i amb la legislació aplicable".

En concret, el president d’aquest organisme, denominat oficialment Comissió Europea per a la Democràcia a través del Dret, apunta que, sens dubte, Puigdemont és "conscient" de què tant la voluntat de celebrar un referèndum com de cooperar amb aquesta comissió s’ha d’implementar d’acord amb les autoritats espanyoles.

La Comissió de Venècia agraeix a Puigdemont haver-lo informat de la resolució adoptada pel Parlament català, que diu haver llegit amb "gran interès", i "presa nota" de la intenció de la Cambra catalana de cooperar amb la institució per a la consecució d’un referèndum acordat.

En aquesta línia, celebra l’interès del Parlament en el Codi de Bones Pràctiques per als Referèndums desenvolupat per la Comissió de Venècia.

La carta s’ha remès a Puigdemont amb còpia al representant espanyol en el Consell d’europa, Luis Javier Gil.

tracking