SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Theresa May perd suports i pot quedar-se sense la majoria absoluta

Promet un lideratge “sòlid i estable” si guanya els comicis del dia 8 || El laborista Corbyn continua l’escalada i se situa en 261 escons, 4 més que l’últim sondeig

Imatge de Theresa May, que cau en les enquestes.

Imatge de Theresa May, que cau en les enquestes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria absoluta que buscava la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, quan va convocar eleccions anticipades per enfortir la seua posició per a la negociació del Brexit amb Brussel·les sembla cada vegada més llunyana i els sondejos apunten que els laboristes se situen cada vegada més a prop del Partit Conservador de May. Les eleccions són dijous vinent, 8 de juny.

L’últim sondeig publicat per YouGov situa el Partit Conservador en 308 seients, a 20 de la majoria absoluta al Parlament de Westminster. Per la seua banda, el Partit Laborista de Jeremy Corbyn continua la seua escalada i ja se situa en 261 escons, quatre més que a l’últim sondeig, publicat aquest divendres passat.

En un altre estudi publicat aquest dissabte per Opinium, el Partit Conservador guanyaria les eleccions amb un 43 per cent de suport, mentre que els laboristes es queden en el 37 per cent. Aquest avantatge de sis punts representa una rebaixa de 4 respecte als deu punts que tenia May en l’enquesta d’Opinium publicada el 27 de maig.

Des del 21 de març la mitjana dels sondejos ha reduït de 17,8 a menys de 10 l’avantatge de la primera ministra respecte al Partit Laborista.

Amb aquesta aritmètica i sempre que no hi hagi majoria absoluta conservadora, els dos principals partits podrien mirar a terceres opcions com el Partit Liberaldemòcrata o el Partit Nacionalista Escocès, que comptaran amb una representació mínima però important a Westminster.

D’altra banda, durant l’últim cap de setmana de campanya, la primera ministra May va prometre un lideratge “sòlid i estable” si guanya els comicis, mentre que Corbyn va fer èmfasi en les seues propostes socials en actes pel país. Els dos líders es van esforçar per convèncer els britànics a sols cinc dies per a la crida anticipada a les urnes. Així mateix, la líder escocesa, Nicola Sturgeon, es va desplaçar al llarg de la jornada d’ahir en helicòpter per circumscripcions clau per demanar suports.

Seguint una agenda que la va portar pel comtat de West Yorkshire, al nord d’Anglaterra, May va recalcar que la seua “ferma intenció”, si és reelegida, és reduir els impostos per a les “famílies treballadores normals”. Anteriorment, el seu titular de Defensa, Michael Fallon, va assegurar en una entrevista que el seu partit no incrementaria l’impost sobre la renda per a aquells que guanyen més, una cosa que no va corroborar la premier.

tracking