SEGRE

TERRORISME

Set països trenquen amb Qatar i l'acusen de donar suport al terrorisme

L’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, Egipte, Bahrain, el Iemen, Líbia i les Maldives || Acusen el regne de recolzar els Germans Musulmans, Estat Islàmic i Al-Qaida

Centenars de persones de totes les religions van guardar un minut de silenci davant el Pont de Londres.

Centenars de persones de totes les religions van guardar un minut de silenci davant el Pont de Londres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aràbia Saudita, Egipte, els Emirats Àrabs Units i Bahrain van decidir aquest dilluns tallar relacions diplomàtiques amb Qatar i aïllar el petit emirat del golf Pèrsic, al qual acusen de donar suport al terrorisme, cosa que obre una crisi a la regió.

El govern de Riad va anunciar el trencament de relacions i el tancament de tots els ports terrestres, marítims i aeris a tots els mitjans de transport procedents i que es dirigeixin a aquest país, que només té frontera terrestre amb l’Aràbia Saudita. Riad va justificar aquestes mesures per les “greus violacions” de Qatar, que “posen en perill la sobirania” saudita, així com pel seu suport a “organitzacions terroristes”, entre les quals va esmentar els Germans Musulmans, Estat Islàmic (EI) i Al-Qaida.

Trump va carregar de nou contra l’alcalde de Londres després de l’últim atemptat

Riad va anunciar aquestes mesures alhora que Egipte, on van governar els Germans Musulmans fins al cop militar del juliol del 2013, que va fer arribar al poder les actuals autoritats, que van declarar terrorista l’agrupació islamista. El Govern del Caire va acusar una vegada més Qatar de donar suport als terroristes i d’intervenir en els “assumptes interns” d’Egipte i els països de la regió de manera desestabilitzadora.

Els Emirats Àrabs Units es van unir posteriorment al boicot diplomàtic per “salvaguardar els interessos” dels seus aliats del golf Pèrsic, de la mateixa manera que el petit regne de Bahrain.Finalment, el Govern libi aliat del Caire i el Govern iemenita aliat de Riad es van unir a l’envit contra Qatar, així com el Govern de les Maldives.

Trump lamenta la paralització del seu veto migratori El president dels EUA, Donald Trump, es va rebel·lar aquest dilluns contra els seus assessors per rebaixar la duresa del seu veto migratori. Va considerar que va ser un error canviar la primera ordre executiva que va firmar el passat 27 de gener per prohibir l’entrada als EUA dels nacionals de determinats països musulmans, i va suggerir que el seu Govern hauria de tornar a adoptar una “versió molt més dura” per fer front al terrorisme. La primera versió del veto va ser bloquejada pels tribunals i va haver de ser substituïda per una segona, proclamada el 6 de març i que ara es troba sota l’examen del Tribunal Suprem. Així mateix, va qualificar de “patètica excusa” les declaracions de l’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, per demanar als conciutadans que mantinguessin la calma després de l’atemptat de dissabte. “Patètica excusa de l’alcalde de Londres Sadiq Khan, que va haver de pensar ràpid en la seua declaració de no hi ha raó per alarmar-se. Els principals mitjans de comunicació estan treballant dur per vendre-ho [sic]”, va dir Trump en un missatge en el seu compte de Twitter. Com ja va fer diumenge, va tornar a arremetre contra l’alcalde de Londres per haver dit que “no hi ha raó per alarmar-se després d’un atac”, una cosa que va treure del context en el qual es va dir.

tracking