SEGRE

terrorisme

Divulguen un vídeo dels autors de l'atac de Londres 5 dies abans d'atemptar

Es veu xarrar, riure, fer broma i abraçar-se als tres fanàtics islamistes

Vídeo The Times

Divulguen un vídeo dels autors de l'atac de Londres 5 dies abans d'atemptar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diari britànic "The Times" va divulgar aquest dijous un enregistrament que mostra als tres autors de l’atemptat de Londres, que van matar vuit persones, rient, fent broma i abraçant-se, cinc dies abans de cometre l’acte terrorista. Les imatges obtingudes per aquest diari, ara en poder de la policia, van ser preses el passat 29 de maig, a les 11.30 GMT, i en elles es veu els tres terroristes reunits als afores d’un gimnàs per a musulmans, el Ummah Fitness Centre, al barri de Barking, a l’est de la ciutat.

En aquest vídeo es veu xarrar, riure, fer broma i abraçar-se els tres fanàtics islamistes, Khuram Butt, de 27 anys, Rachid Redouane, de 30, i Youssef Zaghba, de 22, abatuts per agents armats després de cometre l’atemptat, que va deixar a més 48 ferits, 10 en estat crític.

En l’esmentada imatge es veu Redouane, vestit amb una dessuadora, dipositar momentàniament el seu telèfon mòbil a sobre d’un sac de plàstic fet servir per obrers de la construcció que duen a terme obres de renovació als pisos situats dalt de l’edifici.

A continuació, els tres homes caminen en direcció a la Avenida St Luke i s’aparten de la càmera durant deu minuts, mentrestant, segons suggereix "The Times", proven d’evitar que se’ls escolti en cas que els seus telèfons estiguessin punxats.

Segons es veu a les imatges, tornen després al punt de partida, i Redouane recupera el seu telèfon, mentre parla amb els altres dos homes. El vídeo també recull el moment en què Zaghba abraça Butt, ocupat en aquest gimnàs.

Al final d’aquestes imatges, Zaghba marxa caminant amb Redouane i Butt entra al gimnàs, que està obert fins les 02.00 GMT durant el mes de Ramadà.

Pel que sembla, els tres assassins, que residien als barris de l’est de Londres d’Ilford i Barking, solien reunir-se amb freqüència i acudien tots els diumenges a una piscina d’un centre esportiu proper a Newham.

Aquest diari va revelar aquesta setmana que aquest gimnàs va estar dirigit per Sajeel Shahid, de 41 anys, que suposadament va ajudar en la seua formació armamentística al Pakistan als terroristes suïcides que van matar 52 persones en els passats atemptats de Londres del 7 de juliol de 2005.

tracking