SEGRE

CORRUPCIÓ

L'oposició frena el PP i investigarà la seua 'caixa B'

Els populars amenacen d’anar al Constitucional per la comissió del Congrés || En un intent de paralitzar aquest òrgan

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo.

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició va rebutjar aquest dimecres deixar d’investigar la caixa B del PP en la comissió d’investigació del Congrés que indaga sobre els comptes dels populars. En resposta, el Partit Popular va amenaçar de recórrer al Tribunal Constituacional (TC).

Així ho va explicar el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, al Congrés, després de la reunió de la comissió d’investigació, on l’oposició va rebutjar la petició del PP de sol·licitar un informe jurídic perquè els lletrats delimitin fins on ha de remuntar-se la investigació sobre els seus comptes i quin marc institucional ha d’afectar.

Davant d’aquesta negativa, el PP va presentar un recurs d’empara davant de la Mesa del Congrés on faran un segon intent perquè se sol·liciti aquest informe. Tanmateix, aquest recurs segurament serà rebutjat, ja que Ciutadans va anunciar que s’oposarà a la iniciativa, camí que previsiblement seguiran el PSOE i Podem. Les tres forces van impulsar la comissió d’investigació a què els populars van donar suport al Congrés i que ara qüestionen, al considerar que no és res més que “una causa general” contra el PP.

L’extresorer popular compareixerà a la comissió de la ‘caixa B’ del PP el 26 de juny

Així mateix, el rebuig d’aquest recurs donaria peu als populars a recórrer després davant del TC, si bé Maillo va indicar que les actuacions jurídiques següents “no estan decidides ni prou estudiades”. Això sí, va garantir que s’adoptaran “just després” que la Mesa del Congrés resolgui el seu recurs en la pròxima reunió.

D’altra banda, la Comissió també va acordar, amb el vot en contra dels populars, la compareixença de l’extresorer del PP Luis Bárcenas el 26 de juny, segons fonts parlamentàries. Per la seua part, els populars van anunciar que no dubtaran a utilitzar la comissió constituïda sobre el finançament dels partits al Senat per treure les “vergonyes” de les altres formacions. Posteriorment, la diputada d’Units Podem Carolina Bescansa va advertir el Partit Popular que les seues “amenaces” i “intimidacions” no frenaran la comissió del Congrés dels Diputats sobre la caixa B.

tracking