SEGRE

Els conservadors de Theresa May perden la majoria absoluta

El Partit Conservador ha obtingut 308 escons, el Partit Laborista de Jeremy Corbyn obté 257 escons, el Partido Nacionalista Escocés (SNP) 34 i els liberaldemòcrates aconsegueixen 12

Theresa May compareix per fer el seu discurs com a vencedora de les eleccions.

Els conservadors de Theresa May perden la majoria absolutaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conservadors de la primera ministra britànica, Theresa May, han perdut la majoria absoluta, segons el recompte oficial de vots de les eleccions generals de dijous al Regne Unit. Conegut el resultat de 632 circumscripcions del país de les 650 que componen la Cambra dels Comunes, el Partit Conservador ha obtingut 308 escons, la qual cosa matemàticament li impedeix d’assolir els 326 diputats necessaris per obtenir la majoria absoluta.

El Partit Laborista de Jeremy Corbyn obté 257 escons, el Partit Nacionalista Escocés (SNP) 34 i els liberaldemòcrates aconsegueixen 12.

Amb aquests resultats el Regne Unit té el que es coneix com un Parlament "penjat", en el que cap formació ha obtingut la majoria absoluta i no podrà governar en solitari, per a la qual cosa necessitarà el suport d’un altre partits.

En el moment de la dissolució del Parlament al maig, els "tories" tenien 330 escons, davant els 229 del Laborisme. La líder conservadora va convocar el passat 18 d’abril eleccions anticipades quan la seua formació portava un avantatge de gairebé vint punts als laboristes de Corbyn. Tanmateix, en el tram final de la campanya electoral, els laboristes van aconseguir estrènyer considerablement aquesta bretxa.

Quan va avançar aquests comicis, que s’havien de celebrar el 2020, May va dir que buscava ampliar la majoria als Comuns a fi de comptar amb un mandat fort en les negociacions amb Brussel·les sobre la sortida del Regne Unit de la UE. Tanmateix, la seua aposta no va donar els seus fruits i ara els conservadors hauran de decidir els passos a seguir.

El probritànic Partit Democràtic Unionista de l’Ulster (DUP), que ha tret deu escons dels 18 que té Irlanda del Nord a la Cambra dels Comuns, ja ha manifestat la seua intenció d’oferir ajuda a Theresa May per formar una coalició. Com que els conservadors han obtingut el major nombre d’escons, els correspon a ells provar primer de formar Govern, però, en cas de no aconseguir-ho, May hauria de dimitir.

tracking