SEGRE

Rajoy ratifica després de l'anunci de Puigdemont que no hi haurà referèndum

El Govern de l’Estat insisteix que "farà complir la llei"

El president del Govern, Mariano Rajoy.

Rajoy ratifica després de l'anunci de Puigdemont que no hi haurà referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha ratificat aquest divendres després de l’anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convocarà un referèndum a Catalunya per al pròxim 1 d’octubre, que aquesta consulta no se celebrarà. Fonts de l’Executiu han remès les declaracions que en aquest sentit han vingut realitzant els membres del Govern, amb el seu president, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, al capdavant.

Respecte a la dificultat per poder recórrer judicialment l’anunci realitzat avui per Puigdemont a causa que no hi ha un text rubricat pels responsables de la Generalitat, les fonts del Govern han instat a anar "pas a pas" i esperar l’evolució dels esdeveniments. Però sempre, segons han subratllat, des de la certesa que l’Executiu central farà complir la llei i no hi haurà referèndum.

La intenció del president de la Generalitat és que els catalans acudeixin a les urnes l’1 d’octubre perquè es pronunciïn davant de la següent pregunta: "Vol que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?".

tracking