SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Dos atemptats al centre de l’Iraq deixen almenys cinquanta morts

Un dels atacs va ser reivindicat per l’EI

Imatge d’un garbuix de ferros a l’escenari d’un atemptat suïcida a Bagdad.

Imatge d’un garbuix de ferros a l’escenari d’un atemptat suïcida a Bagdad.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una cinquantena de persones han mort i unes altres cinquanta-sis van resultar ferides ahir en dos atacs suïcides que es van produir a les províncies de Karbala i Babilònia, al centre de l’Iraq, segons el Govern iraquià. Així mateix, l’atemptat a Karbala va ser reivindicat per l’Estat Islàmic (EI), segons fonts de seguretat iraquianes. L’atemptat suïcida a l’est de la ciutat santa xiïta de Karba va tenir lloc en un atapeït mercat de Musayib i va ser perpetrat per una dona que portava oculta una bomba sota el vestit de cos sencer, amb el rostre cobert, segons les primeres investigacions. L’atac va deixar un balanç d’almenys una trentena de persones mortes i unes altres trenta-cinc van resultar ferides. Poc després, l’atemptat va ser reivindicat per l’EI a través de l’agència de notícies jihadista Amaq.

Així mateix, hores abans de l’atac al mateix mercat, almenys quatre civils resultaven ferits per l’explosió d’un cotxe bomba.

Els dos atemptats es produeixen quan l’EI està perdent territoris al nord de l’Iraq

D’altra banda, almenys vint persones van perdre la vida i vint-i-una van resultar ferides en un atemptat suïcida contra un mercat a la ciutat de Musaib, també ubicada al sud de la capital, segons el ministeri d’Interior iraquià.

Els dos atemptats es produeixen quan l’organització terrorista Estat Islàmic està perdent els territoris que controlava al nord de l’Iraq, després de diversos mesos d’ofensiva contra el principal feu del grup en aquest país, Mossul.

En un altre ordre de coses, aquests atacs es produeixen durant el mes sagrat de ramadà i el dia festiu dels musulmans, divendres, que és quan els creients assisteixen a la mesquita per fer-hi el rés més important de la setmana.

tracking