SEGRE

PARTITS PSOE

Susana Díaz canvia cinc consellers del seu Govern

Es mantenen el nombre de conselleries i l’estructura de govern || L’oposició titlla la remodelació d’estètica i improvisada

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ahir.

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va portar a terme dijous a la nit una remodelació del seu govern, en la qual va prescindir dels consellers d’Ocupació, José Sánchez Maldonado; Sanitat, Aquilino Alonso; Educació, Adelaida de la Calle; Justícia, Emilio de Llera, i Agricultura, Carmen Ortiz.

Com a nou portaveu del Govern, Díaz situa Juan Carlos Blanco, mentre que el seu antecessor, Miguel Ángel Vázquez, passa a la conselleria de Cultura, i l’actual responsable d’aquesta cartera, Rosa Aguilar, serà la nova responsable de Justícia i Interior. Els nous consellers van prendre ahir possessió dels càrrecs, segons va informar l’Oficina del Portaveu del Govern.

La nova executiva andalusa compta amb nou homes i només sis dones en total

A pesar dels canvis, es mantenen el nombre de conselleries (tretze) i l’estructura seguida fins a la data, en la qual continua com a vicepresident Manuel Jiménez Barrios, que seguirà al capdavant de la conselleria de Presidència i Administració Local.

Díaz va considerar ahir que es tracta d’“un gran canvi per a una legislatura molt important”, en la qual es pot demostrar que “la recuperació es pot gestionar d’una manera diferent a la que ens està venent la dreta”. El secretari d’Organització del PSOE andalús, Juan Cornejo, va mostrar el suport de la formació a la presidenta de la Junta, al donar “un nou impuls al Govern andalús per tal de continuar potenciant les mesures dirigides sempre a millorar la vida dels andalusos i les andaluses”.

El president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, susanista a les primàries, va recolzar la decisió de la seua homòloga andalusa i va subratllar que el pas l’ha fet “pensant en Andalusia, que tant la preocupa i l’apassiona”.

La portaveu del PP al Parlament andalús, Carmen Crespo, va criticar el canvi “absolutament estètic” i “frustrant”, que va atribuir a la “improvisació i els nervis” amb què, segons el seu parer, actua Díaz, a la qual, a més, va retreure la paritat del nou Executiu autonòmic, que compta amb nou homes i sis dones en total.

tracking