SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Cristina Narbona accepta la petició de Sánchez i serà presidenta del PSOE

Deixa el càrrec al Consell de Seguretat Nuclear

Imatge d’arxiu de Cristina Narbona.

Imatge d’arxiu de Cristina Narbona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministra de Medi Ambient i actual consellera del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Cristina Narbona Ruiz, serà l’aposta de Pedro Sánchez per ser la presidenta del PSOE, segons van informar fonts socialistes. Narbona ha decidit dedicar-se exclusivament al partit –decisió que ja va comunicar a l’esmentat organisme–, per la qual cosa deixarà el càrrec que ostenta a l’executiva del CSN, a pesar que podria ser “legalment compatible”, segons el PSOE. L’exministra va arribar al CSN el 2013, quan va deixar el seu escó com a diputada al Congrés i va ser substituïda a la Cambra per Sánchez. “Seré presidenta del PSOE per impulsar el projecte de nova socialdemocràcia, amb el lideratge de Pedro Sánchez, i ningú no sobrarà en aquest apassionant repte!”, va anunciar la nova presidenta del partit en el seu perfil a Twitter. A més, el PSOE va anunciar que Narbona tindrà un paper rellevant en el desenvolupament del compromís assumit per Sánchez per propiciar la transició ecològica de l’economia.

D’altra banda, l’expresident del Govern central José Luis Rodríguez Zapatero va reunir divendres a Madrid bona part dels ministres que va tenir en les seues dos legislatures, en un sopar en el qual es va retre homenatge a Carme Chacón i José Antonio Alonso. L’extitular de Vivenda María Antonia Trujillo va penjar una fotografia de l’esdeveniment en el seu compte de Twitter, que va etiquetar amb la frase “Honestedat, decència, lleialtat... avui amb Zapatero”.

L’expresident va reunir la majoria dels seus ministres en record de Carme Chacón i José Antonio Alonso

Entre els presents a la trobada hi havia María Teresa Fernández de la Vega, Elena Salgado, Miguel Ángel Moratinos, Trinidad Jiménez, Beatriz Corredor, Carmen Calvo i el que va ser portaveu i ministre de Foment en l’última etapa de govern, José Blanco.

tracking