SEGRE

Puigdemont i sobiranistes acompanyen Nuet al Superior de Justícia

El secretari tercer de la Mesa del Parlament al·lega davant de la jutgessa que no és independentista sinó demòcrata

La protesta d'aquest dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Puigdemont i sobiranistes acompanyen Nuet en la seua declaració davant del TSJCGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, membres del Govern, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, diputats i entitats han acompanyat aquest dilluns el secretari tercer de la Mesa de la cambra, Joan Josep Nuet (Catalunya Sí Que Es Pot), en la seua declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Nuet ha declarat com a investigat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès la votació d’una resolució sobre el referèndum d’independència de Catalunya, on centenars de persones s’han congregat per manifestar el seu suport a l’imputat i el seu rebuig dels processos judicials pel procés.

Es tracta del cinquè membre de la Mesa del Parlament que presta declaració davant de l’alt tribunal català, després que ho hagin fet pel mateix motiu Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Corominas, i els secretaris Anna Simó i Ramona Barrufet, que avui també han volgut acompanyar Nuet. Com en anteriors ocasions, una comitiva integrada pel president de la Generalitat, membres del Govern, de la Mesa del Parlament, partits i entitats sobiranistes han acompanyat a peu a l’imputat des del Parlament fins les portes del TSJC.

A més de Puigdemont i Forcadell, la delegació que ha acompanyat a Nuet ha comptat també amb la presència de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, del vicepresident català, Oriol Junqueras, de la portaveu del Govern, Neus Munté, i dels consellers Raül Romeva (Exteriors), Jordi Jané (Interior), Mertixell Borràs (Governació), Toni Comín (Salut) i Dolors Bassa (Tarbajo), entre altres dirigents destacats. Tampoc no han faltat l’expresident de la cambra catalana Joan Rigol, l’exconseller i exdiputat Francesc Homs o l’exconsellera de Educación Irene Rigau, aquests dos últims condemnats per la consulta del 9 N.

El nou partit dels 'comuns’ i el grup parlamentari de CSQEP s’han bolcat a l’hora d’acompanyar Nuet amb una àmplia representació: Xavier Domènech, Gerardo Pisarello, Jaume Asens, David Cid, Lluís Rabell, Joan Coscubiela, Albano Dante Fachin, Joan Giner, Marta Ribas o Jessica Albiach.

Nuet al·lega davant de la jutgessa que no és independentista sinó demòcrata

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet (CSQP), ha al·legat davant de la jutgessa que li investiga per permetre que el Parlament votés dos resolucions a favor del referèndum que no és independentista, sinó demòcrata, i que el reglament de la cambra l’obligava a permetre la votació. Segons han informat fonts judicials, Nuet ha comparegut com a investigat durant uns vint minuts davant de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugenia Alegret, en una sessió en la qual només ha respost a sis preguntes del seu advocat, per afirmar que no va desobeir al Tribunal Constitucional (TC) ni tenia intenció de fer-ho.

Nuet ha invocat la seua inviolabilitat per no reconèixer la potestat de cap tribunal per jutjar-lo per la seua activitat parlamentària i, després de subratllar que no creu que vulnerés les resolucions del Constitucional, ha afirmat que no és independentista, sinó demòcrata, davant de la qual cosa Alegret l’ha interromput afirmant: "aquest no és el debat".

El diputat de CSQP ha esgrimit a més que com a membre de la Mesa estava obligat pel reglament de la cambra a permetre que el ple votés les dos resolucions sobre el referèndum, perquè únicament podia valorar la seua congruència -si obeïen al que s’havia debatut en el debat de política general-, i que, posteriorment, en la votació en el ple, quan va analitzar les resolucions ideològicament, es va abstenir.

tracking