SEGRE

NEGOCIACIONS

El Regne Unit insisteix que se n'anirà de la UE encara que no hi hagi acord

Londres i Brussel·les preparen la negociació

El negociador europeu per al Brexit, Michel Barnier.

El negociador europeu per al Brexit, Michel Barnier.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El negociador en cap de la Unió Europea (UE) per al Brexit, Michel Barnier, va començar a preparar aquest dilluns els aspectes tècnics de la negociació per a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari amb l’ambaixador britànic davant de la UE, Tim Barrow.

Es tracta d’una reunió preparatòria amb vista que puguin començar aquesta mateixa setmana les converses sobre els aspectes tècnics de la discussió formal entre el Regne Unit i la Unió Europea, que la Comissió Europea (CE) i el Govern britànic tenien previst iniciar el 19 de juny. La CE i els representants britànics van acordar mantenir més converses a nivell tècnic durant aquesta setmana però no van consensuar una data per tal d’obrir oficialment les negociacions, van indicar fonts europees.

May s’ofereix als diputats conservadors per seguir al comandament “mentre vosaltres vulgueu”

Aquesta obertura podria retardar-se per la formació d’un nou govern al Regne Unit, però la UE insisteix que, per la seua part, està a punt per començar. Tant la CE com Londres havien apuntat com a data d’inici el proper 19 de juny, però l’Executiu comunitari ha d’esperar ara que es formi un nou govern al Regne Unit després de les eleccions celebrades aquest dijous passat.

Hores abans d’aquesta reunió, el ministre britànic del Brexit, David Davis, va assegurar que el seu país també està preparat per abandonar el bloc comunitari sense arribar a assolir un acord que fixi els termes de la seua sortida.

D’altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, es va presentar davant dels diputats del Partit Conservador per primera vegada des dels mals resultats de les eleccions del passat 8 de juny i es va oferir a seguir al comandament del seu partit “mentre vosaltres vulgueu”.

tracking