SEGRE

VÍDEOS. La policia eleva a 12 els morts en l'incendi de Londres i espera més víctimes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia de Londres va elevar aquest dimecres a dotze el nombre de víctimes mortals en l’incendi que ha devorat aquesta nit una torre residencial i va avançar que probablement la xifra de morts s’elevarà en les pròximes hores.

En una compareixença davant els mitjans, el comandant Stuart Cundy va assenyalar que la "complexa operació" per buscar i rescatar les persones que van quedar atrapades continua en marxa.

L’incendi a la torre Grenfell, un immoble a l’oest de la capital britànica de 24 plantes, amb 120 habitatges, es va declarar ahir a la nit al voltant de les 00.15 GMT.

"Es tracta d’un incident sense precedents. En els meus 29 anys com a bomber, mai no he vist res d’aquesta magnitud", va afirmar el responsable dels bombers a la ciutat sobre el sinistre, en el qual treballen uns 200 bombers i 40 camions autombombas.

El servei d’ambulàncies havia confirmat prèviament que almenys 30 persones van resultar ferides i han hagut de ser traslladades a cinc hospitals de la capital britànica.

Per la seua part, segons ha indicat avui a mitjans locals el líder del districte de Kensington i Chelsea, Nick Paget-Brown, en el moment en què va començar l’incendi, a l’edifici hi hauria "centenars de persones", si bé aquest número encara no ha estat confirmat per les autoritats.

Almenys vint ambulàncies van ser enviades als voltants de l’immoble sinistrat, que ha estat acordonat, i que compta amb 120 pisos en els quals s’estima habiten al voltant de 500 persones, moltes d’elles famílies joves.

La Policia Metropolitana de Londres (MET) va assenyalar en el seu compte de Twitter que "nombroses persones" estan sent ateses per ferides de diversa gravetat i inhalació de fum, mentre s’intenta rescatar les que encara segueixen a l’interior de la torre.

L'incendi a l'edifici de Londres.

Diversos morts en l'incendi de la torre residencial a LondresEFE

tracking