SEGRE

PROTESTES

Un mes de presó a l'opositor a Putin per protestes violentes a Rússia

Aleksei Navalni està acusat de promoure les manifestacions no autoritzades || Amb ell van ser arrestades més de 800 persones en diverses ciutats russes

Membres de la policia detenen un dels participants a la protesta celebrada dilluns a Moscou.

Membres de la policia detenen un dels participants a la protesta celebrada dilluns a Moscou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder opositor rus, Aleksei Navalni, va ser condemnat aquest dimarts a trenta dies de presó per haver organitzat dilluns protestes violentes al centre de Moscou, on van ser detinguts gairebé un miler de manifestants. “Elmés graciós és que l’atestat policial diu que Navalni va cometre una falta administrativa a les 13.30, just quan estava sortint del portal de casa”, va dir Vadim Kobzev, advocat de l’opositor, durant la vista judicial.

Navalni, considerat l’únic polític que pot fer ombra al president rus, Vladímir Putin, va ser condemnat per haver convocat una manifestació no autoritzada al cèntric carrer Tverskaia, la principal artèria de Moscou, coincidint amb el Dia de Rússia.

Si a finals de març, en una altra protesta organitzada sense permís de l’ajuntament, a Navalni el van detenir a la sortida del metro i va rebre quinze dies d’arrest administratiu, en aquesta ocasió ni tan sols li va donar temps a sortir de casa. “No ho sé. Pot ser que sortir de l’ascensor sigui una falta administrativa. No s’entén com des del portal de casa vaig poder organitzar un míting”, va denunciar.

L’opositor havia acceptat celebrar la jornada de protestes contra la corrupció a l’administració pública a l’avinguda

Sàkharov

, escenari d’anteriors manifestacions, però la nit anterior va convocar els seus partidaris al cor de la capital.

Aquesta decisió no va agafar desprevingudes les autoritats, que havien advertit la passada setmana de possibles provocacions, per la qual cosa centenars d’efectius policials i antiavalots es van desplegar a la zona en previsió d’incidents.

Encara que l’oposició va insistir que la manifestació era pacífica, la policia va decidir primer acordonar i posteriorment dispersar per la força els manifestants, molts dels quals d’entre vint i trenta anys.Com a conseqüència, van ser detingudes més de 800 persones.

La majoria van ser alliberats abans de la mitjanit, encara que segons van confirmar alguns a Efe hauran d’anar a judici per haver violat les regles de celebració de mítings. El líder opositor va publicar aquest dimarts un vídeo en el qual es va mostrar “orgullós” dels que van acudir a la seua crida d’última hora i van desafiar el Kremlin.

tracking