SEGRE

El Govern veu "imprescindibles" 500 nous mossos i demana a Hisenda de rectificar

Jané assegura que l’any passat els agents del cos de Mossos d’Esquadra van acumular 440.000 hores extra

El conseller d'Interior, Jordi Jané

El Govern veu "imprescindibles" 500 nous mossos i demana a Hisenda de rectificarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha considerat aquest divendres "imprescindible" la convocatòria de 500 noves places al cos dels Mossos d’Esquadra per poder garantir la seguretat a Catalunya i ha exigit a Hisenda que "rectifiqui" el seu requeriment per limitar aquesta convocatòria. El Ministeri d’Hisenda ha remès un requeriment a la Generalitat advertint que només pot ofertar 50 noves places en els Mossos d’Esquadra, atenent la taxa de reposició.

"Exigeixo que se’ns deixi convocar aquestes 500 noves places. Per raons de seguretat, no podem deixar de fer aquesta convocatòria", ha recalcat Jané, després de participar en un minut de silenci al Palau de la Generalitat en memòria de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor.

Jané ha evitat afirmar que farà cas omís del requeriment, ja que confia en poder convèncer el Govern de l’Estat, amb arguments jurídics i exposant les necessitats en termes de seguretat, si bé ha advertit: "No permetré que res deteriori la seguretat de Catalunya". Ara mateix, la seua conselleria està "estudiant jurídicament aquest requeriment per poder donar la resposta adequada", ha dit.

Per a Jané, aquesta necessitat de més efectius policials "no és un tema opinable, és un tema objectiu, i ho avalen les dades", així que el requeriment li ha causat "sorpresa".

El conseller ha recordat que el 17 de setembre del 2006, l’Estat i la Generalitat van fixar com a "horitzó" assolir una dotació total de 18.267 agents dels Mossos, però només s’ha arribat a superar lleugerament la xifra de 17.000.

Ara mateix, i després de sis anys sense cap convocatòria de places, hi ha 16.783 agents dels Mossos, per la qual cosa "és necessari, primordial i urgent" convocar aquestes 500 noves places.

Per il·lustrar aquestes necessitats de nous efectius, ha comentat que l’any passat els agents del cos de Mossos d’Esquadra van acumular 440.000 hores extres. Jané "vol pensar" que el requeriment "no és un càstig polític" al Govern pel procés sobiranista, perquè en temes de seguretat ambdues administracions han de ser capaces de posar-se "d’acord sempre" i "seria imperdonable" que no ho fessin.

tracking