SEGRE

LONDRES

Els musulmans en ramadà, herois a l'incendi de Londres

La xifra de morts ascendeix a disset

La primera ministra Theresa May conversa amb agents de la policia britànica a la zona de l’incendi.

La primera ministra Theresa May conversa amb agents de la policia britànica a la zona de l’incendi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ramadà va ajudar que el nombre de víctimes de l’incendi de Londres hagi estat més baix. Els musulmans residents a l’edifici, en el qual han mort almenys disset persones, eren dels pocs que estaven desperts a l’hora a la qual es va declarar l’incendi, perquè celebren aquests dies el ramadà, el tradicional mes de dejuni.

El foc va començar a devorar l’edifici cap a la 1 de la matinada, una hora en què la majoria de residents dormien i els musulmans en ple suhur, un àpat lleuger entre el final de la nit i el començament de l’alba, per la qual cosa estaven desperts i van ser dels primers a detectar que alguna cosa no anava bé i ajudar en l’evacuació dels veïns.

La policia de Londres va elevar aquest dijous a disset el nombre de víctimes mortals i va xifrar en “desenes” els desapareguts en l’incendi, després que els bombers aconseguissin sufocar les flames i accedir a l’últim pis de l’edifici.

Theresa May va anunciar una investigació per aclarir les causes de l’incendi de l’edifici

La primera ministra britànica, Theresa May, va assegurar que hi haurà una investigació oficial per aclarir “a fons” l’origen de l’incendi. S’estima que la investigació oficial, que es realitzarà al marge de la policial, pot ser presidida per un jutge i comptaria amb testimonis de les autoritats locals, la constructora de l’edifici, residents i familiars de les víctimes.

Les causes del foc encara es desconeixen, com tampoc se sap per què es va propagar tan ràpid, encara que les primeres hipòtesis culpen el revestiment extern de l’edifici, realitzat amb plàstic i alumini en l’última reforma, que es va portar a terme l’any passat. Els veïns havien denunciat les condicions de l’immoble malgrat que l’edifici havia passat tots els controls.

tracking