SEGRE

Hisenda diu a la Generalitat que no pot convocar 500 places de mossos

La Federació de professionals de la seguretat pública adverteix que la cinquantena de noves places autoritzades són "completament insuficients"

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Hisenda ha enviat un requeriment a la convocatòria de 500 places de Mossos d'Esquadra per part del departament d'Interior de la Generalitat per a aquest any. Al requeriment, Hisenda diu que per la llei pressupostària i la taxa de reposició no es poden convocar 500 places, sinó que tocarien unes 50.

Davant l'anunci del requeriment de l'Estat a la Generalitat, la Federació de professionals de la seguretat pública de Catalunya (FEPOL) ha advertit que les 50 places que autoritza el ministeri són completament insuficients i exigeix novament que no s'instrumentalitzi el Cos de Mossos d'Esquadra amb finalitats polítiques

En aquest sentit, els professional de la seguretat pública catalana considera el requeriment "una provocació conscient i un acte maldestre i d'absoluta irresponsabilitat política per part dels màxims responsables del Govern central".

Des del sindicat FEPOL consideren que es tracta d'una represàlia del Govern estatal com a resposta a la convocatòria del referèndum previst per al proper dia 1 d'octubre efectuada per el Govern de la Generalitat i alerten que tindrà com a conseqüència "un greuge per a la seguretat pública i per a tots els ciutadans de Catalunya".

El sindicat recorda que des de l’any 2011, a causa de la crisi i a la manca de pressupost, el Cos de Mossos d’Esquadra no ha realitzat cap convocatòria d’accés. "Això vol dir que el dèficit d’efectius se supleix amb el sobreesforç i professionalitat dels efectius que hi treballen, perquè amb els agents que hi ha actualment, insistim, no podem garantir la seguretat pública", assegura la federació.

tracking