SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Osàcar declara la seua honestedat al finalitzar el judici del ‘cas Palau’

L’extresorer de CDC es defineix com a “íntegre i honrat” || Gemma Montull, contenta que s’acabi la vista per l’espoli, no té por d’anar a la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici pel cas Palau va acabar i va quedar vist per a sentència ahir després de tres mesos i mig de sessions. En la seua última sessió, els acusats van tenir oportunitat d’exercir el seu dret a l’última paraula, al qual es van acollir l’extresorer de CDC Daniel Osàcar i Gemma Montull, exdirectora financera del Palau.

Abans d’Osàcar, va parlar el seu advocat, també advocat de CDC, que va xifrar en un màxim de 2,4 milions d’euros el presumpte lucre en l’espoli del Palau de la Música, que la Fiscalia xifra en 6,6, i va presumir que el partit seria “un cas únic en la democràcia” si es va refundar en el PDeCAT per unes meres sospites de finançament irregular.

L’extresorer es va definir com a “honest, íntegre i honrat”, mentre que Gemma Montull va relatar que en els últims anys ha estat objecte d’insults per part de persones per la seua vinculació amb aquest cas, però va mostrar la seua satisfacció pel fet que el procés hagi arribat a la fi: “Que es faci justícia i puguem tots tornar a les nostres vides i que això s’oblidi.” A la sortida del judici va afegir que no té “cap por d’anar a la presó, ningú es mor per anar-hi i no tinc per què anar-hi”. El fiscal demana per a ella 3 anys de presó i la Fundació del Palau, 81.

L’advocada de la dona de Millet nega que les filles es lucressinTambé va ser el torn ahir per a les defenses dels responsables civils subsidiaris i a títol lucratiu, com les filles i la dona de l’exresponsable del Palau Fèlix Millet, l’esposa de la seua mà dreta, Jordi Montull, i les seues empreses. L’advocada de Marta Vallès, dona de Millet i acusada com a responsable civil a títol lucratiu, va negar que les seues filles, Clara i Laila, rebessin cap tipus de fons directes des del Palau, excepte que el seu pare va pagar els seus casaments amb diners de l’entitat. A més va assegurar que Vallès només ha de tornar 2,7 milions d’euros corresponents a obres a casa seua pagades pel Palau i a viatges, encara que no els realitzats per altres membres de la seua família. Segons la lletrada, Vallès no sabia que el seu marit utilitzava empreses familiars per moure diners de l’entitat.

tracking