SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont: "Catalunya sempre sobreviu encara que la vulguin enfonsar"

La compara amb la capacitat de flotació del suro

Puigdemont defensa que Catalunya

Puigdemont defensa que Catalunya "sempre sobreviu encara que la vulguin enfonsar"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat, en un acte celebrat en Cassà de la Selva (Girona), que "Catalunya sempre sobreviu, encara que molts la vulguin enfonsar".

Puigdemont ha aprofitat la Fira del Tap, que gira al voltant de la indústria del suro, per comparar a Catalunya amb la capacitat de flotació d’aquest material, i ha afirmat entorn del debat sobiranista: "davant un mar alterat i en el que ens volen enfonsar abans de temps, sempre acabem flotant".

"En un moment de canvi climàtic, oportunitat econòmica i prestigi gastronòmic a la zona, els oficis de l’àmbit del suro presenten més futur que mai", ha expressat Puigdemont, en un dels parlaments públics en els quals també ha intervingut l’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès.

El president català ha visitat les parades d’aquesta fira, on ha tingut ocasió de dialogar amb diversos comerciants i atansar-se a conèixer el procés productiu del suro, a més de participar activament en una demostració sobre la pela d’una alzina surera.

La Fira del Tap, la segona dedicada al suro a Espanya, representa una oportunitat per donar a conèixer un sector que fabrica anualment 2.400 milions de taps de suro a Catalunya, 1.200 dels quals es fabrica en les indústries de suro del municipi gironí.

Girona a més, és la província amb més producció de taps de suro: els 2.400 milions de taps catalans es produeixen principalment entre Cassà de la Selva i Palafrugell (Girona), dels quals 1.300 milions són per a cava i 1.100 per a vi.

Amb aquesta fira, l’organització té l’objectiu de reivindicar el passat, el present i el futur del món del suro de la zona de les Gavarres i divulgar entre els residents de la zona i els visitants la seua relació amb l’enogastronomía i l’enoturisme.

tracking