SEGRE

LONDRES INCENDI

Víctimes del foc de Londres, sense identificar

El nombre de morts augmenta a trenta, i May abandona entre crits de protesta la reunió amb els afectats per la catàstrofe del bloc de pisos de Grenfell Tower

Els bombers inspeccionen la torre residencial Grenfell.

Els bombers inspeccionen la torre residencial Grenfell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys trenta persones han mort com a conseqüència de l’incendi registrat dimecres a l’edifici d’apartaments Grenfell Tower de Londres i 24 es troben hospitalitzades, dotze de les quals en unitats de cures intensives, segons va informar la Policia Metropolitana de Londres. El comandant Stuart Cundy va confirmar que el balanç de l’incendi s’eleva a trenta morts i va deixar clar que la xifra podria augmentar a mesura que avancin les tasques de rescat dels bombers a l’edifici. Així mateix, va admetre que és possible que moltes de les víctimes mortals no puguin ser identificades.

L’incendi va començar la mitjanit de dimarts a dimecres a la quarta planta de Grenfell Tower i es va estendre ràpidament per les plantes superiors. Els mitjans britànics van assenyalar que el balanç podria arribar a superar els 60 morts i hi hauria fins a 76 persones de les quals no se sap res des de l’incendi. La primera víctima va ser identificada com el refugiat sirià Mohammed Alhajali, de 23 anys, que estava a la planta 14 quan es va declarar l’incendi.

La primera ministra britànica, Theresa May, va ser traslladada sota una forta presència policial després de reunir-se amb els residents de l’edifici sinistrat. En el moment en el qual May abandonava la reunió alguns manifestants, que protestaven per la gestió de l’incident per part del Govern, van començar a cridar i van perseguir el cotxe oficial de la primera ministra.

A més, desenes de persones van irrompre a l’ajuntament de Kensington i Chelsea, a l’oest de Londres, per protestar per la falta de respostes després de l’incendi.Segons va informar la BBC, desenes de manifestants van aconseguir entrar a les dependències del consistori, mentre que moltes altres persones protestaven indignades a l’exterior.

tracking