SEGRE

Almenys 62 morts en un devastador incendi forestal a Portugal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts en l’incendi que es va desencadenar dissabte a la tarda en una zona forestal del municipi de Pedrógão Grande, a la localitat portuguesa de Leiria, en l’és ja de 62 segons l’últim balanç proporcionat pel secretari d’Estat del ministeri de l’Interior, Jorge Gomes, que ha afegit que hi ha uns 59 ferits, alguns en estat greu.

L’origen de les flames va tenir lloc a conseqüència d’una tempesta elèctrica i es descarta el seu origen humà, ha afegit per la seua part el director de la Policia Judicial portugesa, José Maria de Almeida Rodrigues. El foc s’ha estès al llarg de la regió muntanyosa, que es troba a uns 200 quilòmetres al nord de la capital, Lisboa, a causa dels forts vents registrats a la zona. La majoria de les víctimes s’han vist envoltats per les flames quan es trobaven als seus vehicles.

Entre els morts es troben 30 persones els cossos de les quals han estat trobats completament carbonitzats dins de vehicles a la carretera entre Figueiró dos Vinhos i Castanheira de Pêra. Segons ha informat Protecció Civil, actualment hi ha uns 1.537 bombers treballant a tot el país per sufocar una desena d’incendis que continuen actius.

Mentrestant, el Consell de Ministres del Govern portuguès ha decretat tres dies de dol nacional per les víctimes de l’incendi. El primer ministre portuguès, António Costa, ha arribat a primera hora de la tarda a Pedrógão Grande i ha explicat davant de la premsa que "ja arribarà el moment de depurar el que va succeir". Els primers indicis apunten que el foc es va originar per una tempesta. "Sabíem que era un dia de risc. Hi va haver més de 56 incendis i aquest té la dimensió d’una tragèdia humana de la que no hi ha antecedents", ha destacat. La prioritat és el combat dels incendis i la identificació de les víctimes, tant de les que ja han estat trobades com de les que puguin sorgir, ja que hi ha zones a què no hem tingut accés", ha explicat.

Costa ha destacat que ha rebut comunicacions de solidaritat de tots els líders polítics d’Europa i que ha pogut parlar ja amb els dirigents dels partits portuguesos. "Vull subratllar el gran sentit d’unitat nacional amb què el país està afrontant aquesta tragèdia", ha apuntat.

tracking