SEGRE

El PSOE aprova que Espanya és un Estat plurinacional però Sánchez deixa clar que mai no recolzarà un referèndum a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reivindicat en el discurs que ha tancat el congrés federal del PSOE una Espanya que sigui "nació de nacions" i que "reconegui la seua plurinacionalitat" amb una reforma de la Constitució de caràcter federal. Això sí, també ha deixat clar que l’única sobirania és "la de tot el poble espanyol". El líder socialista ha afirmat que Espanya "estima Catalunya".

"Espanya no és immobilista, no és ni Mariano Rajoy ni el PP. Espanya no és insolidària, no és anticatalana. Espanya és plural i diversa, Espanya és progressista, Espanya és solidària. Espanya vol a Catalunya", ha manifestat Sánchez. Aquesta referència directa a la qüestió catalana ha arribat després que el congrés socialista hagi aprovat per molt àmplia majoria que Espanya és "un Estat plurinacional".

A més de contra Rajoy, el líder del PSOE també ha carregat les tintes contra l’independentisme i l’ha equiparat a l’immobilisme del Govern del PP. Així, d’una banda ha qualificat d’"engany històric" l’independentisme i per l’altre ha criticat el "neocentralisme" del del PP, i ha assenyalat que ni el Govern central ni el de la Generalitat "no desitgen iniciar cap diàleg perquè viuen millor en la confrontació". En aquest sentit, ha assegurat que el seu partit "mai no estarà al costat de l’independentisme, ni donarà suport al referèndum". "Defensem que Espanya és una nació de nacions amb una única sobirania, la del conjunt del poble espanyol," ha conclòs.

tracking