SEGRE

POLÍTICA INDEPENDÈNCIA

Junqueras acusa Madrid de posar en risc la seguretat ciutadana

Considera que el Govern central actua de manera irresponsable || Assegura que el referèndum tindrà les mateixes condicions que les altres eleccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va considerar ahir “irresponsable” el Govern de Mariano Rajoy perquè, amb el fet de no convocar des de fa vuit anys la Junta de Seguretat de Catalunya, “posa en risc la mateixa seguretat dels ciutadans”, ja que els Mossos d’Esquadra “no disposen” dels instruments necessaris. En una intervenció en obert al començament de la reunió del Consell Nacional d’ERC, Junqueras va contraposar “l’actitud responsable i sensata del Govern de la Generalitat, que es preocupa pel benestar i la seguretat dels ciutadans”, amb la d’un “Govern espanyol que fa exactament el contrari”. “En comptes de garantir la seguretat de tots, prefereix posar-la en risc, i per això fa vuit anys que no convoca la Junta de Seguretat de Catalunya, cosa que provoca que els Mossos d’Esquadra no disposin de les places necessàries ni els permet accedir al banc de dades de l’Europol.”

Aquestes declaracions s’emmarquen en la polèmica suscitada arran que el govern Central reduís a cinquanta la convocatòria de cinc-centes places per a Mossos d’Esquadra que volia treure a concurs la Generalitat. En definitiva, va arremetre Junqueras, el Govern central “actua de manera irresponsable posant en perill la seguretat i el benestar de tots els ciutadans” i, davant d’aquest fet, “només hi ha una resposta, una única opció: posar el futur de la nostra societat en mans dels ciutadans d’aquest país i de les seues institucions”.

Aquest és el motiu, va afegir, pel qual “assumim amb plenitud la responsabilitat democràtica de convocar un referèndum, que es farà amb les mateixes condicions de sempre que tenen lloc les convocatòries electorals”, respecte “als funcionaris, les meses, el cens, les urnes, les paperetes, el recompte, com sempre es fan”, va insistir el vicepresident.

En la seua intervenció va comparar la situació de Catalunya amb la dels suros, un material que va qualificar de fràgil i minúscul davant de la força de l’aigua, i que és capaç de “sobreviure i flotar al mig del mar, malgrat tenir-ho tot en contra”. Així mateix, va afirmar que Catalunya és “capaç de sobreviure i flotar, malgrat que molts la intenten enfonsar i encara que ha tingut moltes forces que la intenten apretar”, i va insistir que, quan es descuiden, Catalunya torna a flotar. El president va visitar les parades de la fira, on va xarrar amb diversos comerciants i es va atansar a conèixer el procés productiu del suro, a més de participar activament en una demostració sobre la pela d’una alzina surera.

“Catalunya flota per sobre dels il·lusos ofegadors”El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va visitar la Fira del Tap de Cassà de la Selva, on va assegurar que la identitat, el sentiment i la voluntat dels catalans “flotarà sempre per sobre dels il·lusos ofegadors”.

tracking