SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

S’eleven a 58 les víctimes de l’incendi a la torre Grenfell de Londres

La policia avisa que la xifra pot augmentar

Imatge de la part alta de la torre Grenfell de Londres.

Imatge de la part alta de la torre Grenfell de Londres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica va elevar ahir a 58 els morts per l’incendi de dimecres en una torre residencial de Londres, que ha provocat la indignació dels veïns per les respostes insuficients del Govern per ajudar els afectats.

El comandant Stuart Cundy, de la Policia Metropolitana de Londres (Met), va explicar que les persones que segueixen desaparegudes estan mortes, de manera que eleva la xifra de morts a 58, inclosos els trenta que ja es van confirmar divendres. No obstant, Cundy va advertir que el nombre de víctimes mortals pot augmentar mentre els bombers treballen a l’edifici, que ha quedat pràcticament en ruïnes pel devastador incendi. L’operació per rescatar restes és “significativa” i pot durar diverses setmanes fins a quedar completada, va afegir. “Quan puguem, localitzarem i recuperarem els éssers estimats”, va dir el comandant de la Met davant dels periodistes congregats a prop de la torre Grenfell, de 24 plantes i en la qual vivien entre 400 i 600 persones, moltes de pocs recursos. Cundy va subratllar que la seua prioritat és establir qui era a l’edifici, per la qual cosa va demanar a qui hagués estat a l’immoble i aconseguís abandonar-lo quan es va declarar el foc que es posi en contacte amb les forces de l’ordre.

La reina va presidir un minut de silenci i la primera ministra es va reunir amb les víctimes

La reina Isabel II va presidir ahir un minut de silenci davant del Palau de Buckingham en memòria de les víctimes. D’altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, va rebre víctimes de l’incendi de dimecres passat en aquesta torre residencial de Londres, després de les crítiques dels veïns per no haver-se reunit amb els damnificats. Segons The Guardian, May ha promès que els damnificats seran reallotjats en aproximadament tres setmanes.

tracking