SEGRE

REGNE UNIT

La Unió Europea i el Regne Unit inicien avui dilluns les negociacions del Brexit

La primera ministra britànica, Theresa May, amb el seu marit Phillip.

La primera ministra britànica, Theresa May, amb el seu marit Phillip.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea i el Regne Unit comencen avui dilluns les negociacions per al Brexit, en les quals els europeus insisteixen a arribar a un acord en primer lloc sobre els drets dels ciutadans i la factura de sortida, una reunió que també abordarà la futura frontera amb Irlanda del Nord.

El negociador en cap de la Comissió Europea, Michel Barnier, i el secretari d’Estat britànic per a la Sortida de la UE, David Davis, encapçalaran aquesta trobada en la qual les dos parts fixaran les seues primeres posicions.

L’encontre marcarà així l’arrancada real de les negociacions, oficialment iniciades el 29 de març amb l’activació de l’article 50 dels Tractats de la UE per part de la primera ministra, Theresa May, data en la qual es va obrir un termini de dos anys per aconseguir un acord.

La data d’aquesta cimera es produeix precisament just un any després que els britànics es pronunciessin en l’històric referèndum a favor del Brexit, en un resultat molt ajustat però decisiu després de més de quaranta anys de pertinença a la UE.

Els Vint-i-set es neguen a contemplar un accés a la carta en el seu mercat interior i reivindiquen el respecte dels drets de residència i socials dels europeus que resideixin al Regne Unit fins que abandoni la Unió Europea.

tracking