SEGRE

Scotland Yard afirma que el nou atac de Londres és un atemptat terrorista

La policia creu que va ser un sol individu qui va atropellar amb una furgoneta a fidels que acabaven de finalitzar les seues oracions a la mesquita

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Metropolitana de Londres (Met) va afirmar aquest dilluns que l’atac ocorregut a la mesquita de Finsbury Park, al nord de Londres, on va morir un home i uns altres deu van resultar ferits, és un atemptat terrorista d’acord a la metodologia feta servir. En una compareixença davant els mitjans, el subcomandant Neil Basu, de Scotland Yard, va revelar que, de moment, es creu que va ser un sol individu el que va arrossegar amb una furgoneta a fidels que acabaven de finalitzar les seues oracions a la mesquita i va precisar|necessitar que totes les víctimes pertanyen a la comunitat musulmana.

Vuit dels ferits estan ingressats a tres hospitals de la ciutat, dos dels quals es troben en "estat crític", i els altres dos van ser atesos al lloc dels fets i ja han estat donats d’alta. "Això ha estat un atac contra Londres i contra tots els londinencs i tots hem de romandre junts contra aquests extremistes", va afirmar Basu.

La Met no descarta en aquests moments cap hipòtesi i manté "una ment oberta independentment de quin hagi estat el motiu" darrere d’aquesta agressió", va assenyalar l’agent.

De moment, un home de 48 anys, el suposat agressor que va ser retingut per una multitud després de perpetrar l’atac, roman sota custòdia policial i "no s’han identificat altres sospitosos", va revelar Basu. L’individu detingut, que, segons testimonis, és un home blanc de forta contextura física, va ser portat a un hospital com a mesura de precaució i, una vegada donat d’alta, traslladat a una comissaria per ser interrogat.

L’incident va passar sobre les 00.20 hora local (23.20 GMT) en finalitzar dels resos de la mitjanit del mes sagrat del Ramadà.

Per la seua part, la primera ministra britànica, Theresa May, presidirà avui l’anomenat Comitè d’Emergència Cobra, format pels principals ministres i representants de les forces de l’ordre, per abordar l’atac a prop del temple.

La zona de la mesquita de Finsbury Park de Londres.

Scotland Yard afirma que el nou atac de Londres és un atemptat terroristaEFE

tracking