SEGRE

TERRORISME

Atropellament al crit de “vull matar els musulmans!” a Londres

Un mort i deu ferits a les portes d’una mesquita en un atac protagonitzat per un gal·lès || May promet eradicar el terrorisme vingui d’on vingui

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat musulmana es va convertir aquest dilluns en l’objectiu del quart atemptat terrorista que pateix el Regne Unit en tot just quatre mesos, en el qual una persona va morir i deu van resultar ferides, dos d’elles de gravetat, en un atropellament al costat d’una mesquita de Londres.

L’incident va tenir lloc a l’acabar els resos del mes sagrat del ramadà, quan una furgoneta blanca va atropellar diversos feligresos que abandonaven el temple al carrer Seven Sisters, pròxim a Finsbury Park, al nord de la ciutat.

El subcomandant Neil Basu, de la Policia Metropolitana de Londres, va apuntar després que la persona que va morir en el succés estava rebent primers auxilis abans que el camió envestís els vianants, per la qual cosa no se sabrà si la mort és conseqüència de l’atac terrorista fins que es dugui a terme l’autòpsia.

La policia va detenir el sospitós, identificat com Darren Osborne, de 47 anys, procedent de Cardiff (Gal·les), i que va ser retingut per les persones que eren als afores de la mesquita. Diversos testimonis van assegurar que l’atacant va cridar que volia matar musulmans quan va ser capturat.

El secretari d’Estat de Seguretat, Ben Wallace, va informar que l’agressor no estava fitxat per la policia, si bé va corroborar “un augment de la ultradreta” al país. El Consell Musulmà del Regne Unit va titllar l’incident de “violenta manifestació” d’islamofòbia, i el seu secretari general, Harun Khan, va sol·licitar un reforç de la seguretat a les mesquites perquè quan acabi el ramadà, el 24 de juny, començarà la festa del sacrifici o celebració del final del dejuni.

La primera ministra, Theresa May, va confirmar que aquest succés és “un recordatori que el terrorisme, els extremismes i l’odi adopten moltes formes” i va incidir en la “determinació” del Govern a “eradicar-los, sense importar qui sigui el responsable” dels atemptats terroristes.

Un conductor armat estavella el cotxe contra la Policia a París Un home, amb antecedents de radicalització jihadista, va estavellar un cotxe carregat amb armes contra un furgó policial als Camps Elisis de París, en un incident que el ministre de l’Interior, Gérard Collomb, va descriure com un “intent d’atemptat” i de les investigacions del qual ja s’encarrega la Fiscalia antiterrorista. Collomb va revelar que el conductor, que va ser abatut, transportava a l’interior del vehicle armes i explosius. Fonts citades per la cadena BFMTV van revelar que en els escorcolls es van localitzar un fusell d’assalt kalàixnikov, armes curtes i munició, així com una bombona de gas. Així, la Fiscalia Antiterrorista va obrir una investigació per aquest atac, que va tenir lloc als mateixos Camps Elisis on el passat dia 20 d’abril un home que havia jurat lleialtat al grup jihadista Estat Islàmic va matar a trets un policia.

L’atac de Londres va tenir lloc a la sortida de l’oració d’una mesquita.

L’atac de Londres va tenir lloc a la sortida de l’oració d’una mesquita.EFE

tracking