SEGRE

TERRORISME

Abatut un home amb explosius a l'Estació Central de Brussel·les

L’atemptat a la capital comunitària se salda sense ferits

Moment del desallotjament de la zona després de l’atemptat fallit.

Moment del desallotjament de la zona després de l’atemptat fallit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia belga va abatre aquest dimarts un home després que es registrés una petita explosió a l’Estació Central de trens de Brussel·les, segons van informar fonts policials. Al tancament d’aquesta edició no existia constància de ferits després de l’explosió, que va provocar una estampida a l’estació central de la capital belga, a més de quedar interromput el trànsit ferroviari i les línies de metro.

El primer ministre belga, Charles Michel, i el ministre de l’Interior, Jan Jambon, segueixen de prop la situació i han establert un centre de crisi, va indicar el portaveu del primer ministre, Frédéric Cauderlier. Després de l’explosió, les autoritats van evacuar l’Estació Central i la propera Grand Place de Brussel·les, segons va informar la policia.

Les forces de seguretat belgues van desplegar un perímetre de seguretat entorn d’aquesta cèntrica estació de trens. Segons algunes informacions no confirmades oficialment, el terrorista portava una motxilla i un cinturó d’explosius motxilla que va intentar activar quan militars es van fixar en ell.

Al marc de l’any passat, sengles atemptats al metro de Maelbeek, prop de les institucions europees, i a l’aeroport de Zaventem es van saldar amb 32 morts.

D’altra banda, menys de 24 hores després de l’atemptat frustrat als Camps Elisis de París contra un furgó de la Gendarmeria, la investigació judicial va portar a la detenció de quatre familiars de l’agressor que, encara que estava fitxat per radicalisme islamista des del 2015, tenia un permís d’armes.

Aquest últim punt va despertar les crítiques sobre l’eficàcia del control sobre aquest home: va rebre la primera autorització per a la pràctica de tir el 2012, però la seua renovació, al febrer, va tenir lloc quan ja estava sota el visor de les autoritats. Adam Djaziri, de nacionalitat francesa i 31 anys, va envestir amb el seu vehicle un furgó de la Gendarmeria que circulava per l’avinguda parisenca.

tracking