SEGRE

Tres gihadistes detinguts a Madrid, un d'"extremadament perillós"

Un dels arrestats havia recopilat gran quantitat de material formatiu de Dáesh per cometre atemptats

La detenció d'un dels presumptes terr

Tres gihadistes detinguts a Madrid, un d'"extremadament perillós"Policía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han detingut aquesta matinada a Madrid tres marroquins, un d’ells un home de 32 anys membre del Dáesh i molt radicalitzat, que les forces de seguretat consideren "una clara amenaça per a la seguretat del nostre país". El Ministeri de l’Interior informa en un comunicat que aquest home presentava un perfil "extremadament perillós", coincident amb el dels terroristes recentment implicats en els atemptats del Regne Unit i França. Es tracta de Rachid El Omari, han precisat fonts de la investigació, que han detallat que els altres dos arrestats són Mohammed Chaou i Mustapha El Omari.

El detingut havia recopilat gran quantitat de material formatiu de Dáesh per cometre atemptats, així com documents per adoctrinar a nous potencials terroristes, que inclouen des de la preparació ideològica més radical, qüestions tècniques sobre maneig d’armes i explosius, fins accions de martiri.

La Policia ha detectat contactes d’aquest individu, a través de les xarxes socials, amb membres actius del Dáesh ubicats en zones de combat a Síria i l’Iraq.

En la seua faceta d’adoctrinament, el detinguts pretenien captar persones del seu entorn perquè duguessin a terme "la gihad violenta" a Espanya. Aquesta és la situació en la que semblaven trobar-se els altres dos detinguts, de 33 i 38 anys, amb qui convivia el principal arrestat i qui estava iniciant en les pràctiques terroristes, segons la Policia.

Aquesta operació, que supervisa el jutjat número 2 de l’Audiència Nacional i coordina la Fiscalia d’aquest tribunal, s’emmarca en l’estratègia de la Comissaria General d’Informació per a la ràpida detecció i neutralització d’individus molt radicalitzats, pas previ a la comissió d’actes terroristes.

En els dos anys transcorreguts des que Espanya elevés a 4 el nivell d’alerta antiterrorista, les forces de seguretat han detingut 172 presumptes terroristes gihadistes, 217 des de gener d’aquell any.

Interior recorda en el seu comunicat les vies per a la col·laboració ciutadana contra aquest tipus d’amenaces, com els canals en els quals de forma confidencial i segura poden notificar-se possibles casos de radicalització a www.stop-radicalismos.es, l’aplicació mòbil Alertcops o el telèfon 900 822 066.

tracking