SEGRE

POLÍTICA

Macron, forçat a remodelar l'Executiu per 4 dimissions

Els ministres van renunciar al veure’s embolicats en escàndols || El portaveu del Govern veu que la situació era “difícil”

El president, Emmanuel Macron, amb la seua esposa Brigitte.

El president, Emmanuel Macron, amb la seua esposa Brigitte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministres francesos de Justícia, François Bayrou, i d’Assumptes Europeus, Marielle de Sarnez, van anunciar aquest dimecres que deixen el Govern, al veure’s implicats en la investigació contra el seu partit, MoDem, per suposats llocs de treball ficticis amb diners del Parlament Europeu.

Aquestes dos renúncies se sumen a les de la ministra de Defensa, Sylvie Goulard, també implicada en el cas, i la de l’antic titular de Cohesió Territorial, Richard Ferrand, a causa de les sospites de nepotisme que pesen sobre ell. Totes aquestes marxes es produeixen després que fa tan sols un mes es posés a caminar el Govern de Macron.

Per la seua part, el president electe va anunciar la jurista Nicole Belloubet com a substituta a la cartera de Justícia, l’exsecretària d’Estat Florence Parly a Defensa per Sylvie Goulard i l’alta funcionària Nathalie Loiseau per reemplaçar a Assumptes Europeus Marielle de Sarnez.

Paral·lelament, des de l’Executiu, el seu portaveu, Christophe Castaner, va reconèixer que la sortida dels ministres de MoDem “simplifica la situació”, perquè era “difícil”. “Davant la tempesta, hi ha hagut una decisió personal.”

La resta del gabinet es manté i segueixen en els seus càrrecs, entre d’altres, el primer ministre, el conservador Édouard Philippe; el d’Exteriors, el socialista Jean-Yves Le Drian; el d’Interior, el també socialista Gérard Collomb; el d’Economia, el conservador Bruno Le Maire, i el d’Ecologia, Nicolas Hulot.

Els canvis en l’Executiu de Macron, que es produeixen després que el partit del mandatari, La República en Marxa (LREM), guanyés les eleccions legislatives de diumenge passat amb majoria absoluta, assolint de 355 a 425 escons a la Cambra Baixa.

Els Republicans perden la meitat dels diputats El diputat dels Republicans Thierry Solère va anunciar aquest dimecres la creació d’un nou grup parlamentari a l’Assemblea Nacional, format per vint diputats, escindit del bloc principal format per prop de quaranta. D’altra banda, va indicar que els membres del grup tindran “una actitud constructiva”.

tracking