SEGRE

L'incendi de Londres va començar a causa d'una nevera defectuosa que va cremar

El succés ha deixat 79 morts o desapareguts

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi declarat el passat dia 14 en un edifici de Londres, que va deixar 79 morts o desapareguts, va començar per una nevera defectuosa que va cremar, va confirmar aquest divendres la policia britànica. La superintendent Fiona McCormack, de la Policia Metropolitana de Londres (Met, per les seues sigles en anglès), va dir en una declaració als mitjans que el revestiment que tenia la torre Grenfell, a l’oest de Londres, no complia amb les proves adequades de seguretat.

L’edifici, ubicat al barri de North Kensington i format majoritàriament per apartaments de protecció oficial, en el que vivien entre 400 i 600 persones, es va incendiar amb gran rapidesa. La responsable policial va indicar que la nevera era del model Hotpoint FF175BP i no era un producte que hagués estat sotmès a una retirada del mercat per temor sobre la seua seguretat. Segons testimonis, un resident havia comentat a altres veïns de la torre Grenfell que el foc va començar per un problema amb un endoll.

Sobre el polèmic revestiment que tenia la torre, que pel que sembla contenia polietilè -altament inflamable-, McCormack es va limitar a dir que no complia "les proves de seguretat". "El que se’ns està dient en aquest moment (...) és que el revestiment i el (material) d’aïllament no van superar totes les proves de seguretat", va agregar la superintendent. Com a part de la investigació, McCormack va dir que la Policia estudia presentar càrrecs d’homicidi i que ha confiscat documents i materials d’un "nombre d’organitzacions".

"Estem mirant cada delicte criminal des d’homicidi per a dalt, estem mirant cada delicte sobre seguretat i salut i de seguretat davant d’un incendi i estem revisant en aquest moment cada companyia implicada en la construcció i remodelació de la torre Grenfell", va explicar la superintendent.

La primera ministra britànica, Theresa May, va informar ahir que cada adult que vivia a l’edifici de l’oest de Londres està rebent 500 lliures (565 euros) en efectiu, aportacions que els damnificats no hauran de tornar al Govern. Els afectats podran, a més, viure en pisos similars a la mateixa zona de la capital britànica, però cap no estarà obligat a residir en un lloc que no vulgui.

El Govern ha indicat que uns 100 edificis diàriament són revisats al Regne Unit, després que els experts indiquessin que el foc a la torre Grenfell es va estendre ràpidament a causa del revestiment de l’immoble.

Un bomber inspecciona les restes de la torre residencial de Londres.

L'incendi de Londres va començar a causa d'una nevera defectuosa que va cremarEFE

tracking