SEGRE

TERRORISME INVESTIGACIÓ

El jihadista detingut a Madrid planejava un atemptat a la ciutat

Havia manifestat la seua intenció de marxar a territori de l’EI a fer la jihad

La Policia Nacional a les portes de la casa de l’arrestat a Madrid.

La Policia Nacional a les portes de la casa de l’arrestat a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiencia Nacional Ismael Moreno va acordar ahir presó incondicional per a Rachid el-Omari, el presumpte jihadista detingut aquesta setmana a Madrid perquè la investigació ha revelat que es trobava “en via de planificació d’un atemptat terrorista” a la capital espanyola i havia expressat el seu desig de traslladar-se a territori de l’Estat Islàmic (EI) per fer la jihad.

L’acusat va ser vist amb el seu cosí la nit del passat 11 de juny en llocs i trajectes emblemàtics de Madrid i “en actitud vigilant, seguint un itinerari ple de mesures de seguretat i de pràctiques d’observació sobre els esmentats llocs”.

Arrestat un home per finançar el viatge d’almenys deu jihadistes a zones de conflicte

En una interlocutòria després de prendre declaració al sospitós, el jutge considera que existeix risc de fuga perquè l’acusat havia manifestat en diferents converses a internet la seua intenció d’“anar-se’n al califat i convertir-se en jihadista”.

La Policia Nacional també va recopilar diferents expressions de màxima violència en al·lusió per part de l’acusat als atemptats com el de Manchester del 22 de maig. “És igual que siguin nens, és el que es mereixen; aquí succeirà alguna cosa pitjor”, va afirmar.

La investigació també ha revelat que Rachid el-Omari va arribar a preguntar: “Tu sabries fabricar una bomba?” interessant-se pels materials per a la seua fabricació.

Paral·lelament, agents del servei Informació de la Guàrdia Civil van arrestar ahir a Melilla un home per la seua presumpta relació amb un entramat societari a Dinamarca que evadia elevades sumes de diners per finançar una xarxa de captació i reclutament de grups terroristes com l’EI i Al-Qaeda al Magrib Islàmic. La xarxa va enviar almenys deu combatents de diverses nacionalitats a escenaris de conflicte.

En un altre ordre de coses, la policia britànica va acusar de terrorisme i d’intent d’assassinat Darren Osborne, l’home que va atropellar dilluns passat un grup de feligresos musulmans a la sortida d’una mesquita londinenca. L’atemptat va deixar un balanç d’un mort i 11 ferits.

tracking