SEGRE

PARTITS CONGRESSOS REGIONALS

Pedro Sánchez es marca ara aconseguir el control total del partit a les federacions

Després que els barons de València, les Canàries, Astúries, Aragó, Madrid i Cantàbria no li donessin suport a les primàries || El poder de Susana Díaz a Andalusia no perilla malgrat la candidatura alternativa

Pedro Sánchez s’ha reunit aquesta setmana amb els parlamentaris socialistes.

Pedro Sánchez s’ha reunit aquesta setmana amb els parlamentaris socialistes.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aspira a arrabassar als sectors crítics del partit almenys sis federacions durant els congressos regionals que se celebraran entre el juliol i l’octubre per renovar les seues respectives direccions. Al País Valencià, Canàries, Astúries, Aragó, Madrid i Cantàbria, on els seus líders no van donar suport a Sánchez en les primàries, a més de Galícia, són els feus en els quals es preveu batalla, una vegada que el nou líder del PSOE ha aconseguit el control dels principals òrgans de la formació, executiva i comitè federal.

A Andalusia, es dóna per fet que la secretària general del PSOE-A i presidenta de la Junta, Susana Díaz, revalidarà el comandament que ostenta des del novembre del 2013, encara que Francisco Tirado, membre d’una de les plataformes de suport a Sánchez, pretén fer-li front a les urnes al juliol si obté els avals necessaris.

El president de la Generalitat Valenciana té un rival de pes en el sanchista Rafael García

No obstant, la intenció del nou secretari general no ha estat promoure una candidatura alternativa. Altres territoris en els quals tampoc sembla que Sánchez vulgui alterar les aigües són Extremadura i Castella-la Manxa. Una vegada que el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, va acceptar la seua oferta integradora d’encapçalar el Consell de Política Federal, Leonor Martínez-Pereda, afí a Sánchez, va anunciar la seua retirada i va aplanar el camí de la reelecció del dirigent.

Entre les federacions on hi haurà pols, destaca el País Valencià, ja que el president de la Generalitat, Ximo Puig, tindrà un rival de pes en el sanchista Rafael García, alcalde de Burjassot. A Madrid, es dóna per fet que la pretensió de Sánchez serà remoure la secretària general, Sara Hernández, que en el seu dia va ser la seua aliada i després va donar suport a Patxi López. Tot i que encara no està fixat calendari congressual.

Més incert és l’escenari a les Canàries, on ja hi ha tres candidats que pretenen desbancar l’actual presidenta del grup al parlament canari, Patricia Hernández, en les primàries el 23 de juliol. A Astúries, els sanchistes estudien fer oposicions al lideratge que deixa Javier Fernández amb una candidatura que podria tenir al capdavant Adrián Barbón, molt proper a l’ara número dos del PSOE, Adriana Lastra.

Paral·lelament, a Cantàbria la secretària general, Eva Díaz Tezanos, propera a Patxi López, té al davant Pablo Zuloaga, que es va inclinar per Sánchez.

El PSOE intenta atansar Podem i Cs per estudiar una censuraEl PSOE està centrant part del seu treball al Congrés dels Diputats a “generar confiança” entre Podem i Ciutadans abans de plantejar-se si presenta una moció de censura que permeti canviar l’actual Govern de Mariano Rajoy.Així ho va explicar en una entrevista el nou dirigent de la comissió permanent del PSOE i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que va detallar que la nova Executiva dels socialistes vol parlar amb Podem i Cs, “les forces a favor del canvi, per establir aliances” i després poder configurar una alternativa sòlida que permeti un canvi real.

tracking