SEGRE

SOBIRANISME

Junqueras vaticina que Madrid usarà “guerra bruta sistemàtica”

Per impedir la votació en el referèndum de l’1 d’octubre

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va vaticinar que el Govern central utilitzarà “guerra bruta de forma sistemàtica contra els ciutadans” per impedir la votació en el referèndum de l’1 d’octubre.

“Ja hem vist i hem sentit el Govern conspirar en contra de la veritat per aixecar proves falses”, va assegurar aquest diumenge en una entrevista de La Vanguardia recollida per Europa Press en la qual va defensar que l’Executiu català posarà el màxim de garanties per a la seua celebració.

Així, va explicar que el Govern català cobrirà possibles carències “que es derivin de la guerra bruta” de l’Estat i que intentarà que els catalans puguin votar al lloc més pròxim al lloc on ho fan habitualment.

Per la seua part, els lletrats del Parlament van advertir els grups de la Cambra que la llei del vot electrònic per a catalans a l’estranger s’ha d’aprovar per una majoria qualificada de dos terços (noranta diputats), cosa que impossibilitaria que l’aprovessin sols JxSí i la CUP.

Els juristes van fer aquesta consideració en la reunió de la Mesa del Parlament del 18 d’octubre del 2016, quan l’òrgan director de la Cambra va admetre a tràmit la llei que impulsa el Govern.

La llei del vot electrònic ha pres rellevància en les últimes setmanes perquè el Govern busca el mecanisme perquè els catalans que resideixen a l’estranger puguin participar en el referèndum.

Per la seua part, diverses entitats i agrupacions de catalans residents a l’estranger han fet arribar una carta al Govern per reclamar-li si podran votar l’1-0 i com hauran de fer-ho, va avançar Catalunya Ràdio.

tracking