SEGRE

CRIM MASCLISTA

Mata a ganivetades la seua dona a Salou i després s'entrega als Mossos

L’home, de 43 anys, va confessar que havia abandonat el cadàver en un cotxe || La dona no havia denunciat l’agressor prèviament per violència domèstica

Imatge d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra a la porta de la comissaria.

Imatge d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra a la porta de la comissaria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 43 anys va matar la seua parella a ganivetades, es va entregar als Mossos d’Esquadra a Salou i va confessar aquest diumenge que havia abandonat el cadàver en un cotxe.

La dona, de 29 anys i nacionalitat espanyola, no havia denunciat prèviament l’agressor per violència domèstica, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’autor del crim masclista es va presentar cap a les 08.15 hores a les dependències de la comissaria dels Mossos a Salou per confessar que havia matat la seua parella i que havia deixat el cadàver dins d’un cotxe a la carretera T-325, que uneix aquesta localitat amb Cambrils.

La policia catalana es va personar al lloc indicat per l’homicida confés, que és d’origen marroquí i veí de Vila-seca, i van localitzar el vehicle amb el cos sense vida de la dona al seient del conductor.

El titular del Jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona, en funcions de guàrdia, va procedir a l’aixecament del cadàver, que presentava ferides d’arma blanca, segons els Mossos. Després de trobar el cadàver, l’home va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi dolós.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona va obrir una investigació per aclarir les circumstàncies. Amb el cas de Salou, així com el crim d’una dona dissabte a Sevilla, són ja 31 el nombre de dones assassinades per les parelles o exparelles el 2017.

La Generalitat va condemnar l’assassinat masclista de Salou i va expressar el seu condol a la família de la víctima. La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balda, va reiterar la determinació del Govern per eradicar la violència masclista.

L’ICD posa a disposició de les dones víctimes de violència masclista el telèfon 900 900 120, un servei d’atenció confidencial i permanent que funciona les 24 hores del dia tots els dies de l’any. El TSJC també va recordar el telèfon d’ajuda en la lluita contra la violència sobre la dona: el 016.

CCOO de Catalunya va fer una crida a totes les persones, organitzacions i institucions que treballen per eradicar aquesta xacra a sumar esforços perquè d’una vegada per sempre la violència contra les dones sigui definitivament eradicada.

tracking