SEGRE

ACCIDENT

Més de 140 morts a l'explotar un camió amb gasolina al Pakistan

Veïns de la zona es van atansar al lloc de l’accident a recollir el combustible que es vessava, que de sobte va prendre || El vehicle va bolcar per excés de velocitat

Cotxes i motos calcinats al lloc on va explotar el camió carregat de gasolina al Pakistan.

Cotxes i motos calcinats al lloc on va explotar el camió carregat de gasolina al Pakistan.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 140 persones van morir calcinades i un nombre similar van resultar ferides per l’explosió aquest diumenge d’un camió cisterna carregat de gasolina que va bolcar i després es va encendre a l’est del Pakistan.

El lloc on a primera hora del matí es va produir el sinistre, en una carretera nacional a prop de la localitat de Bahawalpur, es va convertir en un garbuix de vehicles calcinats.

Fins allà s’havien traslladat veïns de la zona per recollir la gasolina que es vessava des del camió, que de forma sobtada va prendre i va desencadenar una explosió mortal. “El nombre de morts assoleix els 139 i hi ha 112 ferits. La majoria dels cossos estan irreconeixibles, per la qual cosa la identificació es farà a través de l’ADN”, va indicar un responsable de l’equip de rescat, encara que la xifra de morts augmentava fins a superar els 140.

Unitats de bombers van aconseguir extingir l’incendi, i els equips de rescat i veïns van provar de salvar el major nombre de persones, entre elles nens, que van ser traslladats a hospitals.

Entre els vehicles calcinats hi ha tres cotxes i 86 motocicletes, a causa que molts dels veïns que es van traslladar al lloc per recollir gasolina ho van fer tant a peu com amb moto, va detallar el responsable, que va revelar que el camió va bolcar per excés de velocitat.

El portaveu de l’Exèrcit pakistanès, Asif Ghafoor, va explicar que les Forces Armades van enviar helicòpters al lloc per traslladar les víctimes a hospitals i centres de cremats.

El primer ministre pakistanès, Nawaz Sharif, que després del sinistre va avançar la seua tornada al Pakistan des de Londres, va mostrar la “més profunda aflicció” per l’elevat nombre de víctimes i va sol·licitar a les autoritats provincials que aportin assistència mèdica completa als ferits.

tracking