SEGRE

CORRUPCIÓ

Bárcenas calla al Congrés i el PSOE acusa Rajoy i el Partit Popular

Els socialistes afirmen que el president de l’Executiu coneixia la ‘caixa B’ del partit || Ciutadans recrimina a l’extresorer del PP “el tarannà fanfarró”

L’extresorer del PP, Luis Bárcenas, a la sortida de la compareixença davant de la comissió del Congrés.

L’extresorer del PP, Luis Bárcenas, a la sortida de la compareixença davant de la comissió del Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, va anar aquest dilluns a la comissió del Congrés que investiga el suposat finançament irregular del PP. Però es va negar a respondre la majoria de les preguntes, encara que sí que va intercanviar retrets amb l’oposició. Bárcenas va anunciar a l’arribar a la Cambra que s’acolliria al seu dret a no declarar, a l’estar implicat en dos procediments judicials encara pendents.

Va obrir el torn la diputada socialista Isabel Rodríguez, que, davant de la falta de resposta de Bárcenas, va acusar directament Rajoy d’estar “des de l’origen i fins a l’últim dia” en la trama de finançament irregular i de ser el “màxim responsable” d’una “organització criminal”. Bárcenas ho va negar i va recordar que cap jutge ha definit el PP com una organització criminal.

La portaveu d’Units Podem denuncia un pacte de silenci de Bárcenas amb el PP

Per la seua part, Rodríguez va prosseguir acusant Rajoy de tenir coneixement de l’existència de la caixa B del PP, de rebre personalment aquests donatius i d’haver arribat a un “pacte de silenci” amb Bárcenas. Pacte de silenci que va denunciar també la portaveu d’Units Podem, Irene Montero, que també va aconseguir treure algunes paraules a Bárcenas per justificar l’origen del seu voluminós patrimoni.

Aquest va negar de forma taxativa que s’apropiés quantitats de la caixa B del PP. Tot seguit, l’extresorer va contraatacar retraient a Podem els “fons de Veneçuela” i la regularització fiscal del seu fundador, Juan Carlos Monedero. Bárcenas també va tenir una picabaralla amb el portaveu de Cs, Toni Cantó, que el va acusar de fer “molt mal a Espanya”. Cantó, així mateix, li va recriminar el “tarannà fanfarró” amb el qual havia anat a la comissió.

Des d’ERC, Joan Tardà va reclamar a Bárcenas que, almenys, demanés perdó “per atemptar contra la democràcia” i contribuir al finançament fraudulent del Partit Popular. Al seu torn, el portaveu adjunt del PP, Carlos Rojas, va atacar l’oposició per obrir una “causa general” contra els populars.

En aquesta línia, Mariano Rajoy va afirmar que l’oposició té com a “únic objectiu el desgast partidista” del Govern del PP, segons va dir en la seua intervenció davant del comitè executiu nacional del PP. Paral·lelament, el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, va insistir que el seu partit impugnarà la comissió davant del Tribunal Constitucional.

tracking