SEGRE

EUA

El Suprem permet a Trump part del seu veto migratori

Referit a refugiats de sis països àrabs || Només permetrà l’entrada a aquells que puguin provar que tenen familiars als EUA

Imatge d’una protesta contra la retallada sanitària de Trump.

Imatge d’una protesta contra la retallada sanitària de Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem dels EUA va concedir aquest dilluns una victòria al president, Donald Trump, a l’admetre a tràmit el cas del veto migratori i permetre l’entrada en vigor d’algunes parts d’aquesta iniciativa, destinada a prohibir l’entrada de refugiats i nacionals de sis països de majoria musulmana.

“Com a president, no puc permetre que entri al nostre país gent que vol fer-nos mal. Vull gent que pugui estimar els Estats Units i tots els seus ciutadans, i que vulguin treballar dur i ser productius”, va subratllar Trump, que va emetre el seu veto suposadament per frenar el terrorisme jihadista.

La decisió del Tribunal Suprem implica que el Govern de Trump podrà negar l’entrada al país a qualsevol individu que no pugui provar que té familiars en territori nord-americà o que té plans ja establerts per treballar o estudiar en organitzacions dels Estats Units. Per tant, la decisió dels jutges afecta, sobretot, els refugiats, que per definició fugen dels països d’origen i, en teoria, no tenen per què tenir cap relació amb els EUA.

La reforma sanitària que debat el Senat deixaria 22 milions de persones sense assegurança

L’ordre executiva de Trump buscava anul·lar durant cent vint dies el programa d’acollida de refugiats, així com prohibir durant noranta dies l’ingrés als Estats Units dels ciutadans de sis països de majoria musulmana (l’Iran, Somàlia, el Sudan, Síria, el Iemen i Líbia).

D’altra banda, segons un informe de l’Oficina Pressupostària del Congrés, la proposta de reforma sanitària que debat el Senat dels Estats Units deixaria vint-i-dos milions de persones sense assegurança mèdica fins a l’any 2026, de les quals quinze milions només el primer any de la seua entrada en vigor.

En un altre ordre de coses, Trump va criticar la gestió de l’expresident Barack Obama en la suposada intervenció russa en les campanya de les eleccions presidencials nord-americanes del 2016. Així, va acusar el seu predecessor de conspiració i va exigir una disculpa als investigadors que l’apuntaven a ell.

tracking