SEGRE

ESCÀNDOL

L'excomissari Villarejo assegura que l'operació Catalunya “és cosa de Sáenz de Santamaría”

Diu que el cap de la trama és l’exdirector de la Policia Cosidó i acusa el director del CNI d’amenaçar Corinna || El president Puigdemont afirma que el sistema polític espanyol està corcat

Villarejo

VillarejoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari José Manuel Villarejo, que es vincula amb les anomenades clavegueres de l’Estat, va assenyalar aquest diumenge al programa Salvados de La Sexta l’exdirector general de la Policia, Ignacio Cosidó, com el responsable principal de la denominada operació Catalunya i que aquest es posava en contacte directe amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

“Cosidó presumia que no es refiava del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ni del secretari d’Estat de Seguretat (Francisco Martínez), sinó que parlava amb la vicepresidenta, i que parlava amb la cap de gabinet de la vicepresidenta, María Pico, i el director del CNI, Félix Sanz Roldán”, va emfatitzar.

Villarejo va evitar aprofundir en detalls sobre l’operació Catalunya: “No he dit mai que existeixi”, encara que va admetre que va ser traslladat a Catalunya per investigar el cas de la família Pujol.

Així, Villarejo va reconèixer ser l’autor del famós esborrany de la UDEF que atribuïa delictes a les famílies Mas i Pujol, que quatre anys després continuen sense aparèixer en cap investigació judicial. També va dir que la captura de pantalla amb els comptes dels Pujol a Andorra va costar 50.000 euros dels fons reservats.

Així mateix, va acusar el director del CNI d’amenaçar de mort Corinna, que va mantenir una relació sentimental amb el rei emèrit Joan Carles I. En la mateixa línia, va dir que va ser qui va filtrar els enregistraments que en el seu dia es van fer dels contactes que el mateix monarca va tenir amb l’actriu Bárbara Rey en un adossat.

Villarejo també va admetre la seua relació amb l’informe Veritas, que fa temps va servir per airejar suposades orgies amb cocaïna del llavors jutge i polític Baltasar Garzón i va assegurar que va ser encarregat per Margarita Robles, llavors secretària d’Estat del ministre Alberto Belloch i ara cap del grup socialista al Congrés.

El president Carles Puigdemont va considerar un escàndol de proporcions siderals en qualsevol altre país les paraules de l’excomissari de la Policia i va posar de manifest que “el sistema està corcat”, en al·lusió al sistema polític espanyol.

Amenaces

  • Josep Pujol afirma que el comissari els va amenaçar per obtenir dades d’ERC n Josep Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va assegurar que el comissari José Villarejo li va proposar que la seua família es retractés i fes una declaració pública contra la independència i proporcionés informació d’ERC o que en cas contrari acabarien “molt malament”. Josep Pujol va dir sobre Villarejo: “Em va dir: o feu una declaració pública i us retracteu amb la independència i ens doneu informació contra ERC, o això per a vosaltres acabarà molt malament.” Va afirmar que el comissari de policia “és l’artífex de l’operació Catalunya, un dels seus executors” i li va atribuir haver confeccionat “proves falses”.

  • Un exdirectiu del BPA denuncia amenaces de la Policia espanyola. L’exconseller delegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Joan Pau Miquel, va declarar aquest dilluns davant del jutjat andorrà per la querella que va interposar per les presumptes coaccions, xantatge i amenaces que va patir per part de policies espanyols perquè revelés els comptes de la família Pujol a l’entitat bancària que llavors dirigia. La querella interposada va dirigida contra el comissari Eugenio Pino, responsable de la direcció adjunta Operativa de la Policia Nacional, l’inspector en cap Bonifacio Díaz, de la mateixa unitat, el comissari Marcelino Martin-Blas, cap de la Unitat d’Assumptes Interns, i Celestino Barroso, agregat a l’ambaixada d’Espanya a Andorra. 

L’exparella de Pujol Jr. acusa Camacho de traïdora i mentidera L’exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, va acusar aquest dilluns tots els partits catalans per no haver-li donat suport al denunciar la presumpta corrupció de la família Pujol i rebre “amenaces” per això, i va ser especialment dura quan va carregar contra l’expresidenta del Partit Popular català Alicia Sánchez-Camacho. Álvarez va comparèixer davant de la comissió d’investigació del Parlament sobre l’anomenada operació Catalunya per explicar de nou les circumstàncies de la conversa del restaurant La Camarga de Barcelona entre ella i Sánchez-Camacho, així com les repercussions que va tenir.Va insistir que l’exlíder del PP català coneixia i va permetre l’enregistrament del dinar de les dos a La Camarga i que l’exsecretari d’organització del PSC José Zaragoza va ser qui va manar fer-ho. “A sobre té la cara de denunciar una cosa que havia encarregat ella!”, va lamentar Álvarez en la seua compareixença, on va qualificar Camacho de traïdora i mentidera. També va assenyalar l’exdirector de l’agència de detectius Método 3 Francisco Marco com a responsable de “la difusió o venda d’aquest enregistrament”, d’una conversa en la qual Álvarez dóna compte a Camacho de la presumpta corrupció de Jordi Pujol Ferrusola.  Per la seua part, l’empresari Javier de la Rosa es va negar a respondre als grups parlamentaris de la cambra catalana escudant-se, per consell del seu advocat, que hi ha dos processos judicials oberts a l’Audiència Nacional on ha hagut de declarar. Va mantenir silenci en gairebé totes les qüestions, encara que en unes quantes va respondre de forma escarida. Així, De la Rosa va assegurar que l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias és “honest i una excel·lent persona”, després d’esmentar-se-li les converses sortides a la llum entre De la Rosa i l’excomissari José Manuel Villarejo.

tracking