SEGRE

SUCCESSOS

Sols el focus de l'incendi forestal més proper a Doñana continua actiu

Els altres dos ja estan perimetrats i les administracions es mostren optimistes || La Junta es decanta per la hipòtesi que el foc ha estat provocat

Bombers treballen en l’incendi declarat al terme municipal de Moguer.

Bombers treballen en l’incendi declarat al terme municipal de Moguer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels tres focus de l’incendi forestal que es va declarar dissabte al terme municipal de Moguer (Huelva) estaven aquest dilluns perimetrats i els equips d’extinció treballaven per delimitar-ne un tercer, el més proper a l’Espai Natural de Doñana, segons van informar ahir diferents institucions.

Un total de 450 persones estaven aquest dilluns reallotjades en instal·lacions proporcionades per l’operatiu d’emergència desplegat per l’incendi, encara que l’alcaldessa d’Almonte, Rocío Espinosa, va assenyalar que podrien anar tornant amb el pas de les hores a les seues cases.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar que el Seprona de la Guàrdia Civil està portant a terme una investigació en “determinades” zones de l’entorn natural de Doñana afectades pel foc a fi de “poder determinar com més aviat millor quina ha estat la causa de l’incendi”.

Per la seua part, la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va garantir que “ni un sol metre” que s’hagi cremat en l’incendi que afecta l’entorn natural de Doñana “serà requalificat ni utilitzat per a cap altre ús”. Sobre l’origen del foc, va afirmar que des del Govern andalús es treballarà per arribar “fins al límit” per saber què ha passat i per què s’ha produït l’incendi. “Exigirem que es depurin responsabilitats al màxim”, va emfatitzar la presidenta.

El conseller de Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, José Fiscal, va recordar que al 96% dels focs a Espanya té darrere la mà de l’home i no té “cap dubte” que en aquest cas també ha estat així, tot i que va dir que encara “és aviat per saber què ha ocorregut”, però seran “moltes” les hectàrees afectades.

Pel que fa als mitjans, va assenyalar que hi havia cinc mitjans aeris, a més de 179 efectius de l’Infoca i 253 de l’UME

Per la seua part, Podem demanarà al Congrés i al Senat una modificació de la llei estatal de Muntanyes per “prohibir taxativament” que els terrenys forestals arrasats pels incendis puguin ser requalificats per a un altre ús. Les delegacions de Podem i d’IU al Parlament Europeu van demanar a la Comissió Europea que investigui l’origen de l’incendi.

tracking