SEGRE

ATAC INFORMÀTIC

El nou atac cibernètic és més sofisticat que WannaCry

Europol demana que no es pagui als criminals, encara que algunes empreses ja ho han fet || L’Aliança Atlàntica, en alerta

La pantalla d’un ordinador mostra un missatge d’infecció.

La pantalla d’un ordinador mostra un missatge d’infecció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina de policia europea, Europol, va alertar ahir que el nou atac cibernètic massiu amb el virus Petya, que es va començar a propagar dimarts arreu del món, encara no ha estat aturat i que sembla més sofisticat que el virus WannaCry, llançat fa un mes.

“Hi ha clares similituds amb l’atac de WannaCry, però també indicacions d’una capacitat d’atac més sofisticada amb la intenció d’explotar un ventall de vulnerabilitats”, va declarar en un comunicat el director executiu d’Europol, Rob Wainwright.

Deutsche Post DHL, Metro i Beiersdorf estan entre les afectades per l’atac cibernètic

L’oficina policial europea va qualificar el nou virus com “un altre seriós atac ransomware (cibersegrest de dades) amb un impacte global, tot i que encara se’n desconeix el nombre de víctimes”.

L’oficina de policia europea va afegir que els seus experts estan en contacte amb les autoritats dels països afectats pel virus i amb responsables de la indústria informàtica per avaluar l’impacte del nou atac.

Europol va recomanar als afectats que no paguin el rescat exigit, en primer lloc, perquè finançarien als cibercriminals i, en segon lloc, perquè no està clar que accedint al xantatge es puguin recuperar les dades segrestades.

A la Xina, tanmateix, almenys trenta-sis persones o empreses han pagat un rescat de l’equivalent a 300 dòlars en bitcoins per l’atac cibernètic amb el virus informàtic Petya, segons va informar la companyia xinesa de seguretat informàtica Rui Xing.

Per la seua banda, el secretari general de l’OTAN, Jean Stoltenberg, va recordar que aquest atac “subratlla la importància de reforçar” la ciberdefensa dels països socis de l’organització i que pot ser objecte d’aplicació de l’article 5 del Tractat de l’Aliança Atlàntica de Defensa Col·lectiva.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, va manifestar que l’afectació del ciberatac a Catalunya, de moment, és “molt baixa”, de la mateixa forma que a la resta de l’Estat.

tracking