SEGRE

PARTITS ECONOMIA

El PSOE demana comptes a Báñez per la crisi de les pensions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Socialista al Congrés dels Diputats va demanar ahir la compareixença urgent de la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, perquè expliqui el crèdit a la Seguretat Social i la disposició del fons de reserva per al pagament de les dos pagues extres de les pensions d’aquest any.

La portaveu socialista al Congrés, Margarita Robles, va considerar en una trobada amb mitjans que aquestes decisions suposen “una destralada al fons de pensions”, i va destacar la “gravetat” que “es pugui posar en joc el nostre sistema de pensions”.

Podem rebutja la proposta del Govern i els socialistes prendran una decisió dilluns

El Consell de Ministres va aprovar dijous un crèdit extraordinari de 10.192 milions d’euros que l’Estat transferirà a la Seguretat Social per poder fer front a les dos pagues extres de les pensions d’aquest any, per a l’abonament de les quals també es disposarà de diners del fons de reserva.

Així mateix, Robles va avançar que el PSOE decidirà la seua posició sobre el sostre de despesa del 2018 i els objectius de dèficit en la reunió de l’executiva federal del partit de dilluns vinent després d’una “reunió informal” amb dos secretaris d’Estat.

El PSOE ha rebutjat reunir-se amb el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, després de la seua reprovació pel Congrés arran que el Tribunal Constitucional anul·lés l’amnistia fiscal del 2012.

Les comunitats autònomes socialistes van rebutjar dijous en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) les noves metes de dèficit –que en el cas de les comunitats és del 0,3 % del PIB el 2018 i equilibri el 2019 i 2020–, un “element molt rellevant a tenir en compte”, segons Robles.

Per la seua part, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va retreure al Govern el “saqueig” que està fent del fons de reserves, denominat comunament “guardiola de pensions”.

Al seu torn, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va confiar que el PSOE “rectifiqui” i voti en contra del sostre de despesa que aprovarà dilluns vinent l’Executiu.

tracking