SEGRE

INFRAESTRUCTURES TURISME

L’americana Hard Rock és l’única aspirant a edificar el BCN World, al renunciar els rivals

La Generalitat calcula que el centre lúdic generarà 10.000 llocs de treball amb una inversió de fins a 2.500 milions || El 10 de juliol es coneixeran els detalls arquitectònics i econòmics de la proposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa nord-americana Hard Rock serà l’encarregada de construir el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, conegut inicialment com a BCN World. La Generalitat va afirmar que Hard Rock és l’únic operador que va presentar oferta, després que la taula de contractació hagués obert a les 14.30 hores d’ahir el sobre A, amb la documentació que ara ha d’analitzar la taula de valoració.

Aquest sobre inclou la documentació referent a la identificació i representació de l’empresa, certificats de falta d’antecedents penals, compliment de la normativa en matèria de prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, garanties personals dels accionistes i directius, estructura corporativa de la societat, i l’acreditació que s’està al corrent en el pagament de les obligacions tributàries.

La proposta de Hard Rock compta amb els serveis de les firmes Port Aventura World i Value Retail

Hard Rock es va comprometre econòmicament amb dos garanties: la primera la va dipositar a favor de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), empresa pública de la Generalitat que té com a tasca principal la urbanització del sòl, per un import de 2,5 milions d’euros el juliol passat per disposar d’accés als terrenys, i ara ha desemborsat una nova fiança de tres milions per participar en el concurs.

El proper 10 de juliol serà quan la taula de valoració obrirà el sobre B, en el qual s’inclouran els detalls de l’oferta, tant des d’una òptica financera com arquitectònica. Un cop hagin passat 45 dies hàbils a partir d’ahir, la taula de contractació emetrà un informe. La proposta de Hard Rock compta, a més, amb els serveis de les firmes Port Aventura World i Value Retail. La primera empresa estarà centrada en la construcció d’hotels i la segona en els espais comercials.Hard Rock va assenyalar que portarà “milers de nous llocs de treball” i milions d’euros en nous ingressos.

Per la seua part, la Generalitat va estimar fa un any que el complex hereu de BCN World ubicat al costat de PortAventura World necessitarà una inversió d’entre 2.000 i 2.500 milions d’euros i generarà 10.000 llocs de treball quan estigui en funcionament.

En el concurs per optar al desenvolupament del complex hi havia tres empreses preseleccionades, Hard Rock, el grup xinès Melco, que s’hauria retirat per construir un casino a Xipre, i la companyia catalana Grup Peralada. Aquesta última va decidir no presentar-se per no poder afrontar la inversió en solitari.

Puigdemont creu que el grup serà un gran ‘partner’ per al projecteEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va mostrar ahir la seua satisfacció per la proposta realitzada per Hard Rock Internacional per desenvolupar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) i va afirmar que el grup nord-americà serà un “gran partner” per a aquest projecte.

tracking