SEGRE

TERRORISME ISLAMISTA

Un jihadista planejava una massacre a Inca i ser ‘màrtir’

Un dels detinguts a les Balears dimecres volia protagonitzar apunyalaments massius || Presó per als quatre arrestats

Imatge del trasllat d’un dels detinguts dimecres.

Imatge del trasllat d’un dels detinguts dimecres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz creu que un dels quatre jihadistes detinguts a Mallorca per formar part d’una cèl·lula del Daesh “hauria planejat” una “matança” a la plaça de l’ajuntament del municipi mallorquí d’Inca i “hauria manifestat la seua intenció de convertir-se en màrtir”.

Pedraz va enviar ahir a presó provisional, comunicada i sense fiança els quatre arrestats dimecres passat pel delicte d’integració terrorista i va assenyalar en la interlocutòria que un d’ells, Abdelkader Mahmoudi, podria haver planejat “accions violentes”, com l’esmentada matança que presumptament consistia a apunyalar els vianants.

Arrestat un jove d’origen sirià sospitós d’haver combatut a les files del Daesh a Síria

Ho conclou així el jutge, d’acord amb les “observacions telefòniques, vigilàncies i seguiments”, així com pel material intervingut arran de la investigació, que “aporta novetats sobre el grau de professionalització del grup pel que fa a l’enregistrament i distribució de materials videogràfics a través d’internet”.

Tots ells formaven part d’una cèl·lula amb ramificacions internacionals, contra la qual es va dirigir una complexa operació policial dimecres passat en què també van ser detingudes dos persones a Alemanya i el Regne Unit.

El jutge assenyala en la interlocutòria que tres dels arrestats a Mallorca van participar com a “actors” en un vídeo anomenat Toufiq se’n va anar a Síria, que es va publicar en un canal amb més de 12.000 subscriptors i en el qual es mostra el procés de radicalització d’un jove musulmà a Espanya que va decidir combatre a Síria.

D’altra banda, agents de la Guàrdia Civil van arrestar ahir a Màlaga un jove d’origen sirià de 29 anys sospitós d’haver combatut durant dos anys a les files del grup terrorista Daesh a Síria.

Aquesta detenció és fruit del dispositiu que de forma permanent manté la Guàrdia Civil per localitzar qualsevol individu que sigui detectat a Espanya i estigui relacionat amb activitats terroristes.

tracking