SEGRE

POLÍTICA PSOE

Golejada de Ximo Puig al candidat de Pedro Sánchez

Recull el doble d’avals respecte a l’alcalde de Burjassot per liderar els socialistes valencians || La votació, el 16 de juliol

Ximo Puig, el dia de la presentació de la seua candidatura.

Ximo Puig, el dia de la presentació de la seua candidatura.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El precandidat a la secretaria general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha recollit 8.120 avals, davant dels 4.600 que ha presentat el seu rival, l’alcalde de Burjassot i candidat de Pedro Sánchez, Rafa García, que superen els 1.840 suports mínims exigits per formalitzar les candidatures.

El coordinador de la campanya de Puig, Jorge Rodríguez, va assenyalar després d’entregar els suports que són “avals per convicció, de gent que des del cor ha volgut donar suport al projecte que encapçala Ximo Puig”, l’actual secretari general dels socialistes valencians.

La nova direcció del PSOE fa una fotografia del militant: sexagenari i poc participatiu

Per la seua part, la portaveu de la candidatura del sanchista Rafa García, Pilar Sarrión, va afirmar que els 4.600 avals recollits portaran a la celebració d’unes primàries que obriran “un procés de participació democràtic” dins el PSPV, en el qual s’elegirà “el model que volem per als pròxims anys”.

El 5 de juliol, una vegada hagi conclòs el termini per presentar recursos, es procedirà a la proclamació definitiva de candidatures, de manera que entre el 6 i el 15 de juliol es desenvoluparan, per part dels candidats, els actes de la campanya d’informació als militants, i el 16 de juliol se celebrarà la votació a la secretaria general.

En un altre ordre de coses, el llibre Partidos políticos, democracia y cambio social, del sociòleg José Félix Tezanos (secretari d’Estudis i Programes en l’executiva de Pedro Sánchez) i del diputat César Luena (exsecretari d’Organització al primer equip de Sánchez el 2014), fa la radiografia de l’afiliat mitjà socialista. Es tracta d’una persona de seixanta anys de mitjana i poc participativa, amb taxes d’assistència molt baixes a les reunions a les agrupacions i que en comptades ocasions obre els correus electrònics que li envia el partit.

Els autors assenyalen, en un llibre que presentarà pròximament la direcció del partit, l’envelliment de les bases del partit com un dels principals desafiaments que ha d’afrontar el PSOE en l’actualitat.

tracking