SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont cessa el conseller Baiget després dels seus dubtes sobre el referèndum

El titular de Cultura, Santi Vila, assumirà les funcions fins que es nomeni a un nou conseller d’Empresa i Coneixement

Conseller Baiget

El conceller Baiget admet que probablement no hi haurà referèndum i tem pel seu patrimoniEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha cessat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, després que expressés en públic els seus dubtes sobre la celebració d’un referèndum de l’1 d’octubre, i ha nomenat al seu lloc l’actual titular de Cultura, Santi Vila.

El relleu entrarà en vigor aquest dimarts quan es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), segons ha informat la Generalitat, que ha assenyalat que Santi Vila mantindrà, temporalment, el càrrec de conseller de Cultura fins que s’anomeni a un nou titular.

Baiget havia expressat els seus dubtes sobre la viabilitat d’un referèndum d’independència a Catalunya, en afirmar que "l’Estat té tanta força que probablement" no es podrà celebrar i es farà "alguna cosa diferent que es pot assemblar al 9N".

Baiget és el primer membre del gabinet de Carles Puigdemont que reconeix públicament que pot ser que l’1 d’octubre no hi hagi referèndum. En una entrevista a El Punt Avui, el conseller admetia a més que tem pel seu patrimoni familiar davant de possibles accions judicials.

Unes afirmacions que ha ratificat posteriorment en declaracions als mitjans, en les que ha asseverat que si bé és "fermament compromès" que el Govern i el Parlament aprovaran la legislació necessària perquè els catalans puguin votar l’1-O, no poden tancar-se a "altres alternatives" perquè els catalans puguin pronunciar-se en el cas de què l’Estat vés-te’n aquest referèndum.

"No podem tancar cap opció perquè el poble de Catalunya reaccioni en el cas que l’Estat espanyol vulgui impedir que se celebri l’1 d’octubre, i el 9 N va ser un primer acte d’autodeterminació de la ciutadania d’aquest país", ha assegurat.

Per la seua part, Santi Vila ha afirmat aquest dilluns que dimitiria del seu càrrec si la CUP controlés les decisions de l’Executiu: "El que em faria, en un moment donat, abandonar el Govern seria veure que siguem al dictat de la CUP".

tracking