SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Fiscalia demana deu anys de presó per a Urdangarin

Recurs al Suprem que endureix la condemna anterior || També demanen augmentar la pena de Matas a 4 anys i 8 mesos

Foto d’arxiu d’Iñaki Urdangarin arribant a l’Audiència Provincial de les Balears.

Foto d’arxiu d’Iñaki Urdangarin arribant a l’Audiència Provincial de les Balears.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Tribunal Suprem va informar ahir que sol·licita un increment de tres anys i set mesos de presó de la condemna imposada per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca a l’exduc de Palma Iñaki Urdangarin pel cas Nóos, per la qual cosa com a màxim reclama 10 anys de presó per les activitats delictives que va realitzar amb el seu exsoci Diego Torres mitjançant l’Institut Nóos.

Segons el parer de la fiscal, als fòrums que l’Institut Nóos va organitzar a Palma els acusats es van concertar, “prescindint absolutament del procediment, prevaricant, per permetre la sortida contrària a la llei de fons públics per import de més de dos milions d’euros”. A l’escrit de 105 folis, i de caràcter molt tècnic, la Fiscalia analitza la seua postura en set diferents motius que es refereixen als diferents delictes de prevaricació, tràfic d’influències, frau a les administracions i malversació. Aquesta condemna seria la més nova respecte a la sentència de Palma, perquè allà no se’l va condemnar per l’Illes Balears Forum 2005. Hi caldria sumar dos anys de presó pels quals va ser condemnat per delicte fiscal en primera instància i que la Fiscalia no entén que hagin de ser modificats ara.

La Fiscalia sol·licita més anys a l’afegir el delicte de malversació i un delicte fiscal

D’altra banda, la Fiscalia del Tribunal Suprem va presentar ahir recurs de cassació contra la sentència dictada per l’Audiència Provincial de les Balears en el cas Nóos, en el qual ha plantejat incrementar la pena a l’expresident del Govern balear Jaume Matas de manera que sol·licita que s’ampliï la seua condemna a 4 anys i 8 mesos.

Pel que fa a Diego Torres, exsoci d’Urdangarin condemnat a 8 anys i mig, la fiscal reclama una condemna total de 12 anys i 4 mesos al considerar que, com Urdangarin, va cometre un delicte de malversació continuada amb els fòrums que va organitzar per al Govern balear.

tracking