SEGRE

GIRONA

Segresten i droguen durant onze dies un veí de Lloret

Detingudes cinc persones de l’Europa de l’Est pel rapte || Van demanar un rescat d’un milió i mig d’euros a la família

Imatge de l’alliberament de l’home víctima del segrest.

Imatge de l’alliberament de l’home víctima del segrest.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional va permetre desmantellar el 22 de juny passat una banda criminal formada per cinc persones que havien raptat un veí de Lloret de Mar, d’origen serbocroat nacionalitzat holandès, durant onze dies i que demanaven un rescat d’1,5 milions d’euros als familiars.

L’organització criminal, amb base a la Comunitat de Madrid i formada per membres de l’Europa de l’Est, retenia la víctima en un municipi proper a Toledo i li subministrava contínuament drogues per mantenir-la atordida i desorientada.

El 12 de juny passat, una dona es va presentar a la comissaria de Lloret de Mar per denunciar que havia rebut una trucada, des del telèfon del seu marit, d’un home que afirmava que havien segrestat la seua parella i que li reclamava un rescat d’1,5 milions d’euros, si volia que l’alliberessin amb vida.

Els segrestadors van administrar a la víctima barbitúrics i benzodiazepines

Segons va explicar la víctima un cop alliberada, els segrestadors, vestits amb armilles de policia, el van interceptar quan tornava amb cotxe a casa i el van introduir al maleter del vehicle. Durant el captiveri, els segrestadors li van administrar barbitúrics i benzodiazepines i el van traslladar, primer, a una hora de distància de Lloret, on va estar diversos dies.

Posteriorment, els segrestadors li van subministrar més drogues i el van obligar a posar-se unes ulleres tapades amb cartró i una gorra per traslladar-lo a un pis a la localitat toledana de Casarrubios del Monte.

Els segrestadors van contactar el 22 de juny amb la família i els van donar un ultimàtum contra la vida de l’ostatge, fixant un aparcament d’un hotel de l’autovia A-42 com a punt per fer el pagament del rescat.

Gràcies a les investigacions, els agents van poder localitzar la víctima aquell mateix dia i rescatar-la del pis, on van arrestar quatre persones. Un dia després, es van realitzar escorcolls en domicilis dels segrestadors, a l’interior d’un dels quals es va detenir el membre de la banda que estava fugit.

tracking